AKTUELNO

Pre četiri godine na današnji dan napustio nas je legendarni, maestralan glumac i ljudska gromada Dragan - Gaga Nikolić (1943–2016).

Verica Dravić, Milenina bratanica koja je uz njega odrasla, tim povodom je u subotu izašla na groblje i na svoj način, dostojanstveno i svečano obeležila nemilu godišnjicu.

Foto: Pink.rs

- Sećanja... Evo već je četiri godine kako za sve veliki glumac i umetnik, a za mene ipak pre svega moj divni teča više nije među nama. Više od godinu dana nema njegove, a i moje Milene. Dok stojim tako sa cvećem i svećom nad humkom... tuga se podrazumeva. Ne znam da li bih uopšte umela i mogla da joj opišem i iskažem dubinu. Pa ipak, pre svega, u pamćenju mi kao flešbekovi iskrsavaju slike i sećanja iz nekih porodičnih trenutaka; nekih koji su bili sasvim obični, nekih koji su bili porodične svetkovine i okupljanja. Njegova duhovitost, ležernost, neverovatna snaga u isti mah. Moji dani kada sam bila mala, i kada više nisam bila mala, sasvim sigurno, u najlepšem smislu, ne bi bili takvi kakvi su bili bez njih dvoje, bez, kažem, najdivnijeg teče čiji mi saveti i danas strahovito nedostaju i fale. Ali, onim što nam je ostavio, onim što nam je značio i znači - tu je. Obeležio je na najdivniji način i odrastanje moje ćerke. Možda zapravo nismo ni svesni koliko toga je ostavio u nama. Hvala mu! - rekla je Verica Dravić.

Foto: Tanjug AP, Pink.rs

Toga dana, po odlasku s groblja, uz piće i prosutih par kapi iz čašice osveženo je sećanje na razne njegove gestove, reči, razmišljanja...

Na primer, kako je govorio: "Dostojanstvo je mera stvari". "Verovao sam u sebe. U želju da pobedim, ali i da pobedim sebe. A i život i gluma su pobeđivanje bez pobede. U svoje uspehe ubrajam i kritične situacije koje sam uspeo da prevaziđem. Ne mora da znači da sam izašao kao pobednik, ali i iskustvo je vrsta pobede. I život i gluma su pobeđivanje bez pobede".

#Dragan Gagi Nikolić

'