AKTUELNO

Novi kralj flamenka Danijel Kasares otvorio je 21. gitar art festival spektakularnim nastupom sa svojim sekstetom u beogradskoj Kombank dvorani.

Strah od koronavirusa nije bio jači od želje beogradske publike da vidi i čuje gitaristu svetske slave koji je oživljavao najbolje iz muzičke baštine Mediterana. Danijel Kasares se vratio u Beograd nakon pet godina i svog premijernog, rasprodatog koncerta u okviru Gitar art festivala.

Tako je bilo i sinoć, jer je beogradska publika ispunila Kombank dvoranu. Strastveni flamenko Kasares i njegovi prijatelji dočarali su kroz zvuk instrumenata, glas i ples. Obećanje da će na koncertu predstaviti muzičko bogatstvo Mediterana, koje je Kaseres dao na konferenciji za medije pre nastupa, španski gitarista je u potpunosti održao sinoć u Kombank dvorani.

Gosti iz Španije oživljavali su strast, sentiment, melanholiju, euforiju... kao da nastupaju na nekom od trgova u Andaluziji. Publika je ovacijama nekoliko puta prekidala koncert, koji će možda biti muzički događaj godine u Beogradu.

#Festival

#gitara

'