AKTUELNO

U Kruševačkom pozorištu se od 4. do 10. februara održava 12. Revijalni festival predstava za decu "Kruška" na kome će najmladja publika moći da pogleda sedam predstava, pet gostujućih i dve predstave domaćeg ansambla, saopšteno je iz te pozorišne kuće.

Reč je o tradicionalnom festivalu koji Kruševačko pozorište organizuje tokom zimskog raspusta.

Prvog festivalskog dana, 4. februara, biće odigrana predstava Kruševačkog pozorišta "Tajna čarobne muzike", koja, inače, ove godine obeležava dve decenije od premijernog izvodjenja.

U sredu, 5. februara, pred najmladje izlazi ansambl Narodnog pozorišta Priština, koji će odigrati "Uspavanu lepoticu", a Puls teatar iz Lazarevca će 6. februara izvesti predstavu "Strahinja".

Termini su u petak, 7. februara, rezervisani za Pozorište za decu Kragujevac i predstavu "Ježić Žožo", dok će Narodno pozorište Leskovac "Pepeljugu" odigrati 8. februara.

U nedelju, 9. februara, pred publikom će se naći još jedna predstava domaćeg ansambla, "Lepotica i zver", a predstavom "Nije lako biti dete" Narodnog pozorišta Novi Pazar u ponedeljak, 10. februara, završava se dvanaesta "Kruška".

Predstave se igraju u dva termina, od 17 i 19 časova.

#Pozorište

#deca

'