AKTUELNO

Mnogi srpski glumci su svoje prve glumačke korake napravili u Kruševcu. Među njima je i Miloš Đurović zvezda serije "Crveni mesec" koja se sa velikom uspehom emituje na Televiziji Pink

Iz Kruševca potiču legende Miodrag Petrović Čkalja, Radmila Savićević, Vlastimir Đuza Stojiljković, Radoš Bajić, Taško Načić i Radmila Živković.

U ovom gradu su prve glumačke korake napravili i Nataša Šolak, Katarina Marković, Marko Živić, Vojin Ćetković, Nataša Marković, kao i glavni junak serije "Crveni mesec" Miloš Đurović.

Foto: Jelena Simonović

Kako je ranije za medije rekao Radoš Bajić, Kruševcu u glumačkim talentima može da parira jedino Kragujevac.

- Bog je bio blagodaran kada je reč o kraju od Trstenika do Kruševca. Taj deo Srbije je rasadnik dramskih umetnika. Počastvovan sam što sam i ja u toj sjajnoj skupini ljudi. Pre dvadesetak godina veliki Ljuba Tadić je pokrenuo ideju da se napravi takmičenje u glumačkoj veštini između Kruševca i Kragujevca. Na čelu Kruševljana trebalo je da bude najveći srpski komičar Miodrag Petrović Čkalja, a na čelu Kragujevčana Mija Aleksić. Žao mi je što se ta ideja nije materijalizovala - kaže Bajić.

Foto: Wikipedia.org/Ljiljana Pekić

Foto: TVPink Printscreen

Čkalja je u Kruševcu zavoleo glumu

Najveći komičar bivše Jugoslavije Čkalja upravo u Kruševcu je zavoleo glumu - još kao gimnazijalac počeo je da posećuje dramsku sekciju i tada je odlučio da to bude njegov životni poziv. Sličnim putem krenuo je i Vlastimir Đuza Stojiljković, koji je u rodnom gradu još tokom srednje škole počeo da nastupa u Kruševačkom pozorištu.

Foto: Wikipedia.org/Stevan Kragujević

Iz Kruševca je i Radmila Živković.

Foto: E-Stock/Danijel Milutinović

Kruševac je iznedrio i velike zvezde srednje generacije glumaca - Vojin Ćetković, Marko Živić, Katarina Marković, Nataša Marković i Nataša Šolak.

U centralnom gradu Rasinskog okruga rođen je i Miloš Đurović, koji tumači glavnu ulogu u jednoj od trenutno najgledanijih serija "Crvenom mesecu".

Mladi glumac je odmah privukao veliku pažnju publike, koja sa velikim nestrepljenjem prati svaki korak glavnog junaka serije "Crveni mesec" Nikola Stanimirović čiji lik on tumači.

#Miloš Đurović

#Miodrag Petrović Čkalja

#Radoš Bajić

#Đuza Stojiljković

'