AKTUELNO

Za naš portal je govorila o tome koliko joj je bilo teško da živi bez Bate.

Lula Živojinović, supruga legendarnog Bate Živojinovića, preminula je u petak, posle kraće bolesti, u Beogradu. Vest o njenoj smrti potvrđena je na zvaničnom Instagram nalogu njenog supruga, koji vodi porodica.

Posle kratke i teške bolesti danas je preminula naša draga majka, sestra i baka Lula. Njena vedra duša, njena snaga i optimizam učinila nas je boljim ljudima. Sada nas negde gore sa svojim Batom pazi i čuva.

Poslednji intervju Lula je dala upravo za naš portal i to pred godišnjicu smrti njenog supruga. Tada je govorila da nikada neće moći da se pomiri sa tim da njenog Bate više nema.

Foto: Tanjug, Pink.rs/Ivan R

Nikako ne mogu i verovatno nikada neću moći da se pomirim sa tim da nema mog Bate. Filmovi koje svakodnevno gledam mi podržavaju tu iluziju i često se osvrnem očekujući njegov blag glas i nežan dodir. Srećom, sada su mi ćerka i neki od unuka tu, pa vreme lakše prođe u svakodnevnim obavezama i razgovorima. Ali, prazninu koju je Bata ostavio svojim odlaskom ništa ne može da nadomesti. Verovatno, kao i svi oni koji su izgubili svoje najdraže, trudim se da živim dan za danom, bez nekog dalekog gledanja u budućnost - govorila je tada Lula.

Foto: Miloš Lužanin za „Bazar“

Ona je i tada priznala da joj je najžalije od svega što njen sin Miljko nije mogao da poseti oca pre njegove smrti.

O tome smo puno pričali do sada, to je opšte poznata stvar i tu se ništa nije promenilo. Najveća želja mu je bila da se svi opet zajedno okupimo, da može opet da zagrli svog sina Miljka. To se, nažalost, nije desilo i jedan pošten i častan čovek je otišao sa neizrecivim bolom. Nečija osveta pobedila je humanost, u ovom slučaju zlo je pobedilo dobro. Bata to nije zaslužio - pričala je tada Lula.

Foto: Informer.rs

Ceo intervju možete pročitati klikom na link u nastavku.

Autor: N. Vujčić

#Lula Živojinović

#Velimir Bata Živojinović

'