AKTUELNO

Bazirana na filmu!

U subotu, 23. novembra u 20:30 časova na Maloj sceni Beogradskog Dramskog Pozorišta biće premijerno izvedena predstava “FINE MRTVE D(J)EVOJKE” prema tekstu Mate Matišića i u režiji Patrika Lazića. Priča je bazirana na istoimenom filmu iz 2002. godine o dve lezbijke koje se doseljavaju u novu zgradu, a glavne uloge u predstavi igraju glumice Iva Ilinčić i Ivana Nikolić.

Foto: Promo

Drama priča priču o mržnji i frustracijama pri nedostatku ljubavi, a ovaj tekst od samih svojih početaka izaziva kontroverze. Prava bura reakcija nastala je 2012. godine kada je tekst postavljan u jednom zagrebačkom pozorištu. Tada je plakat za predstavu povučen iz distribucije jer je prikazivao dve device Marije u zagrljaju. 

Foto: Promo

- Postoji jedan društveni paradoks koji je po meni duboko pogrešan i nastran i o kojem sam hteo da napravim predstavu. To je činjenica da je društveno prihvatljivije mrziti bilo koga, nego voleti. Ovo nije još jedna „gay-friendly“ predstava, mi čak i nismo politički korektni u njoj, nema crnih i belih, svi su u najmanju ruku sivi i ogrezli u mržnju. Zato mislim da se ova predstava bavi puno širim problemom od toga ko sa kime spava. - izjavio je reditelj predstave Patrik Lazić. 

Foto: Promo

Kako je vidljivo iz najava, ni ovoj predstavi neće nedostajati provokativnih scena. U jednoj sceni, kako saznajemo, glumice Iva Ilinčić i Ivana Nikolić imaju strastvenu lezbijsku scenu, a pored toga, postoji i scena silovanja glavne glumice.  

Foto: Promo

U predstavi igra mnogobrojna glumačka podela, a neki od njih su: Milena Predić/Iva Ilinčić, Ivana Nikolić, Jadranka Selec, Milan Zarić, Paulina Manov, Ivan Tomić… 

Foto: Promo

Predstava je na repertoaru 22.,23.,24.,26. i 27. novembra u 20.30 h na Maloj sceni BDP-a koja od ove sezone nosi ime Predrag Pepi Laković. 

Autor: Pink.rs

#Predstava

'