AKTUELNO

Sajam knjiga u Beogradu je još jedna prilika da se izdavači, pisci i čitalačka publika susretnu, razmene iskustva i misle o knjigama, rekao je večeras gradonačelnik Beograda Zoran Radojičić na otvaranju 64. Međunarodnog sajma knjiga u Beogradu.

Obraćajući se na otvaranju Egipatskog štanda, koja je zemlja domaćin ovogodišnjeg sajma, gradonačelnik Radojičić je u ime Grada Beograda i u svoje lično ime poželeo dobrodošlicu svim gostima, učesnicima i posetiocima.

-Verujem da će i ove godine poseta biti na nivou prošlogodišnje kada je bilo oko 200.000 posetilaca. Posebno raduje da na Beogradskom sajmu vidimo mlade ljude, jer je u vreme elektronskih knjiga i modernih tehnologija kontakt sa tradicionalnom knjigom jako važan - rekao je Radojičić.

On je izrazio zadovoljstvo što je danas imao priliku da se obrati na otvaranju Egipatskog štanda i istakao dobre odnose Egipta i Srbije.

-Prošle godine smo obeležili 110 godina diplomatskih odnosa dve zemlje i ovo je još jedna prilika da se kulture naših narodi bolje upoznaju. Posetioci sajma će imati priiku da upoznaju ogromnu kulturu i tradiciju koju Egipat baštini. Takođe i da se upoznaju sa plejadom egipatskih pisaca koji su cenjeni u svetu - naveo je gradonačelnik.

On je zahvalio egipatskim prijateljima na ukazanom gostoprimstvu beogradskim književnicima na Sajmu knjiga u Kairu i pozvao Beograđane i goste sajma da posete štand Arapske Republike Egipat.

Svečanom događaju su prisustvovali član Gradskog veća Grada Beograda Fadilj Eminović, gradski sekretar za kulturu Ivan Karl, ministar za rad, zapošljavanje, boračka i socijalna pitanja Zoran Đorđević i ambasador Egipta u Srbiji Amr Alguvejli. Kapije sajma za posetioce otvorene su danas u 10 sati, a pod sloganom "Pismo=glava" sve do 27. oktobra u programima Sajma knjiga predstaviće se 500 direktnih izdavača, od kojih 60 dolazi iz inostranstva

#Zoran Radojičić

#sajam knjiga

'