AKTUELNO

Tradicionalne XII Pozorišne svečanosti Festival pobednika festivala održaće se u Centru za kulturu i obrazovanje Rakovica od 15. do 20. oktobra 2019. godine.

Ideja vodilja Festivala je da se na jednom mestu, jednom godišnje, vide najbolje pozorišne predstave nastale tokom prethodne sezone u Srbiji.

Publika će moći da vidi, šest večeri u kontinuitetu, ono što je najbolje u pozorišnom životu Srbije. Ovako koncipiran pozorišni festival je ne samo kulturni događaj za Rakovicu, već i za grad Beograd. Ujedno je i najbolji mogući način promocije programa decentralizacije kulture, izmeštanjem događaja vrhunskih kulturnih vrednosti u sredine van centralne gradske zone.

Selektor ovogodišnjeg Festivala je Svetislav Goncić.

U žiriju ovogodišnjeg festivala su: Feđa Stojanović, istaknuti dramski umetnik, Željko Jovanović, dramaturg, umetnički direktor Pozorišta na Terazijama i Snežana Savić, istaknuta dramska umetnica.

Karte se mogu kupiti po ceni od 500 dinara u Centru za kulturu i obrazovanje Rakovica.

Foto: Promo.

Umetnički savet:

Rade Marjanović, istaknuti dramski umetnik Ljiljana Stjepanović, istaknuta dramska umetnica Snežana Predojević, većnik za kulturu Gradske opštine Rakovica.

Žiri:

Feđa Stojanović, istaknuti dramski umetnik, Željko Jovanović, dramaturg, umetnički direktor Pozorišta na Terazijama Snežana Savić, istaknuta dramska umetnica.

Selektor:

Svetislav Goncić, istaknuti dramski umetnik

#Festival

#Pozorište

#Rakovica

'