AKTUELNO

Privredno - politička delegacija grada Jagodina na čelu sa predsednikom Jedinstvene Srbije, narodnim poslanikom i predsednikom Skupštine Grada Jagodina Draganom Markovićem Palmom boravi u radnoj poseti Egiptu i pobratinskom gradu Marsa Alamu.

Za Markovića i članove delegacije, domaćin, guverner oblasti Crvenog mora general Ahmed Abdulah, je priredio doček kakav nije priređen za strane političare još od vremena SFRJ i Josipa Broza Tita.

Foto: Pink.rs

Domaćini iz Marsa Alama su se potrudili da se delegacija grada Jagodine na svakom koraku oseća kao kod kuće. Od crvenog tepiha na aerodromu, preko brojnih poseta privrednim i kulturnim obeležjima, preko sastanaka sa privrednicima iz Egipta.

Na sastanku kome su prisustvovali članovi delegacije iz Jagodine i privrednici Mars Alama, guverner Crvenog mora Ahmed Abdulah i predsednik Skupštine Grada Jagodina Dragan Marković Palma, Marković je, na predlog Ivice Dačića, zamolio da Egipat povuče priznanje nezavisnosti Kosova i Metohije, mada je od domaćina dobijen odgovor da nigde u dokumentima ne stoji da je Egipat priznao Kosovo i Metohiju.

General Abdulah i Marković su se dogovorili da Jagodina dobije pet hektara zemlje pored mora tako da je pored Egejskog mora Jagodina izašla i na Crveno more.

Jagodina će dati pet hektara Marsa Alamu u industrijskoj zoni za investitora iz Egipta koji će tu otvoriti fabriku i zaposliti radnike.

Foto: Pink.rs

Marković je takođe predložio razmenu studenta iz Hurgade studira u Jagodini na jednom od jagodinskih fakulteta.

- Hoćemo saradnju kakva je između naših država bila u vremena Titove Jugoslavije - rekao je Marković.

Na sastanku su se pretstavili privrednici domaćina kao i privrednici iz Jagodine.

Privrednici iz Egipta su predložili osnivanje Poslovnog saveta Egipat - Srbija.

Uveče je za delegaciju Jagodine priređena večera u pustinji, u veoma lepom ambijentu, gde su se domaćini potrudili da pokažu koliko im je važna poseta delegacije na čelu sa Draganom Markovićem Palmom.

Foto: Pink.rs

Ambijent je bio ukrašen zastavama Srbije i Egipta. Na predlog domaćina, Palma je tom prilikom uzjahao kamilu, uz zvuke srpske himne.

Palma i čitava srpska delegacija bili su obučeni u tradicionalnu egipatsku nošnju.

#Dragan Marković Palma

#Egipat

'