AKTUELNO

Predsednik Srbije Aleksandar Vučić i ministar odbrane Aleksandar Vulin uputili su danas čestitke povodom 16. novembra, Dana Kopnene vojske.

Vučić je u čestitki ocenio da su pripadnici Kopnene vojske u godini u kojoj se obeležava stogodišnjica pobede u Prvom svetskom ratu dali "nemerljiv doprinos razvoju operativnih sposobnosti svoga vida i daljoj reorganizaciji Vojske Srbije" kao i da su "još jednom" pokazali zašto su "jedan od najznačajnijih faktora savremene vojne organizacije, ali i stabilnosti čitave države".

- Obezbedjujući mir i stabilnost na jugu Srbije i administrativnoj liniji sa Kosovom i Metohijom, održavate situaciju u regionu stabilnom, a angažovanjem u multinacionalnim operacijama doprinosite jačanju ugleda naše zemlje u svetu. Siguran da ćete i u narednom periodu profesionalno izvršavati postavljene zadatke i nastaviti s modernizacijom, u čemu ćete imati potpunu podršku Republike Srbije, čestitam vam praznik - naveo je Vučić, a prenelo Ministarstvo odbrane.

Čestitajući 104. godišnjicu postojanja Kopnene vojske, ministar odbrane Aleksandar Vulin naveo je da su uprkos složenim uslovima u kojima rade, jedinice tog vida Vojske Srbije u ovoj godini realizovale brojne postavljene zadatke, postigle zapažene rezultate u obuci i osposobljavanju i uspele da održe zahtevani nivo operativne sposobnosti.

- Uspešno izvršavajući zadatke u Kopnenoj zoni bezbednosti, pokazali ste visok nivo obučenosti i profesionalizma, stalno doprinoseći jačanju ugleda Vojske, ali i Srbije u celini. Čestitam vam praznik, uveren da ćete i u narednom periodu, uz modernizaciju i osavremenjivanje jedinica i ustanova svoga vida, nastaviti da profesionalno i kvalitetno ispunjavate postavljene zadatke - naveo je ministar odbrane.

Vojska Srbije obeležava Dan kopnene vojske 16. novembra u spomen na početak Kolubarske bitke 1914. godine, jedne od najznačajnijih bitaka u Prvom svetskom ratu.

#Aleksandar Vulin

#Aleksandar Vučić

#Vojska

'