AKTUELNO

On je zamolio ambasadora Srbije u Francuskoj da prenese poruku predsedniku Vučiću.

Osećam se lično uvređenim onim što se dogodilo 11. novembra u vezi sa predsednikom Republike Srbije, dragoj mnogim Francuzima i, u njihovo ime, upućujem izvinjenje srpskom narodu, koga je predstavljao vaš predsednik - poručio je Fransoa Dulon d Rone u pismu upućenom ambasadoru Srbije u Francuskoj.

- Saznao sam za nimalo ljubazno ophođenje prema gospodinu Aleksandru Vučiću, predsedniku Republike Srbije, tokom Komemoracije stogodišnjice primirja 11. novembra 2018 godine ispod Trijumfalne kapije na trgu Zvezde u Parizu - piše Dulon d Rone u jednom od brojnih pisama koje sa sličnim porukama upućuju građani Francuske na adresu srpske ambasade u Parizu i dodaje:

- Verujte, gospodine ambasadore, da mnogi Francuzi, kojima i ja imam čast da se pridružim, ne razumeju ove loše manire i da su zgroženi kada vide kako se neprekidno francusko-srpsko prijateljstvo 'loše' tretira.

Ime mog dede, Dulong, generala imperije, piše dalje, ugravirano je, kao i imena svih imperijalnih generala, pod Trijumfalnom kapijom.

- I baš zbog toga, ja sam vrlo osetljiv na ono što se dešava na tom svetom mestu - kaže on i zaključuje: "Zamolio bih vas, Gospodine ambasadore, da prenesete ovu poruku gospodinu Vučiću, molim vas da verujete u moje visoko poštovanje".

#Aleksandar Vučić

#Izvinjenje

#Pariz

'