AKTUELNO

Naprednjaci pitaju Pajtića zašto neće da ide na detektor laži?

Srpska napredna stranka upitala je danas lidera DS i predsednika vojvođanske vlade Bojana Pajtića zašto se toliko plaši istraga nadležnih državnih organa i zašto brine ako je siguran da pod njegovom palicom nisu počinjena brojna krivična dela.

- Da li je Bojan Pajtić stvarno mislio svih ovih godina, od kada je na vlasti u Vojvodini, da milioni narodnih para mogu da se ukradu, a da narod nikada neće otkriti istinu o brojnim krivičnim delima, i na koje je sve načine opljačkana Vojvodina", upitala je SNS.

Pajtić je ranije danas pozvao premijera i lidera SNS Aleksandra Vučića na TV duel, čime bi, kako kaže, dokazao da je Srbija normalna, demokratska zemlja u kojoj nema cenzure medija.

Naprednjaci su Pajtiću poručili da, umesto što se bori da svaki dan izgovori što više neistina, odgovori bar na neko od pitanja koja najviše interesuju građane - zašto nikada ništa ne radi, zašto strahuje od detektora laži, zašto konstantno izmišlja afere, od pretnji smrću, preko prisluškivanja, pa do političkih progona.

- Zašto Pajtić nikada nije objasnio građanima Vojvodine kako je opljačkana Razvojna banka Vojvodine, kako su opustošeni pokrajinski fondovi, i ko je to uradio - upitali su naprednjaci.

Oni su naveli da građani čekaju odgovor i na pitanje zašto se pare iz budžeta Vojvodine dodeljuju na izmišljenim konkursima njegovim stranačkim poslušnicima, a pare namenjene deci ometenoj u razvoju, i deci u osnovnim školama, otimaju na najbeskrupulozniji način.

Autor: D. Jovanović

'