AKTUELNO

Delegacije SNSD i HDZ BiH, predvođene liderima Miloradom Dodikom i Draganom Čovićem dogovorile su danas u Istočnom Sarajevu zajednički nastup na svim niovima vlasti u Bosni i Hercegovini.

- Želimo da naša saradnja bude u funkciji napretka - rekao je Dodik na zajedničkoj konferenciji za novinare nakon razgovora sa delegacijom HDZ BiH i istakao da je neophodno pristupiti formiranju vlasti na svim nivoima.

Dodik je naveo da će se u Srpskoj već od narednog ponedeljka pristupiti formiranju vlasti.

- Pristupićemo i određivanju mandatara u formalnom smislu. Mislimo da vlada može da bude formirana do kraja ovog meseca ili prvih dana decembra - rekao je i izrazio spremnost da u vladi RS bude zastupljena i HDZ.

Kazao je da je saradnja SNSD-a i HDZ kapitalna i da je ta stranka ostvarila istorijski maksimum, iako novoizabrani hrvatski član Predsedništva BiH nije iz ove partije.

- To ne sprečava HDž da i dalje bude reprezentativna u BiH i zato ćemo i dalje sarađivati - poručio je Dodik, koji će 20. novembra preuzeti dužnost srpskog člana Predsedništva BiH.

Čović je izrazio želju za nastavkom i jačanjem saradnje. Ponovio je da je neodrživa i nelegitimna situacija u kojoj jedan narod bira predstavnike drugog naroda.

- Pitanje Izbornog zakona je ključno pitanje u BiH - istakao je Čović i dodao da njegova stranka i SNSD grade politiku o ključnim pitanjima.

Čović je rekao da HDZ BiH zadovoljna izbornim rezultatom, uz poruku da se desetogodišnja uspešna saradnja dve stranke nastavlja.

#Bosna i Hercegovina

#Dragan Čović

#Milorad Dodik

#Republika Srpska

'