AKTUELNO

Duško Vukajlović, glavni i odgovorni urednik dnevnog lista "Alo", izjavio je da je Sulejman Ugljanin u toku izborne kampanje za nacionalne savete nacionalnih manjina imao zapaljivu retoriku sa kojom je nastavio i nakon što je osvojio većinu na izborima. Prema njegovim rečima, Ugljanin to radi, jer je željan vlasti.

- Na Ugljaninovu izjavu, da je Srbija fašistička tvorevina, i to usred Srbije, država mora da reaguje. Njegove veze sa Tiranom i Albancima sa Kosova su poznate od ranije. Mislim da je on jednostavno željan neke vlasti, bilo koje. Da mu Vučić da da bude direktor nekog magacina, on bi to prihvatio i smirio se - ocenio je Vukajlović za Novo jutro TV Pink.

Kako dodaje, dok je Ugljanin bio u vladi, bio je veliki Srbin, imao je ministarstvo koje ništa nije radilo.

Foto: TvPink Printscreen

- Sada verovatno pokušava da napravi neku trgovunu i dobije nešto u Beogradu. Nadam se da neće dobiti ništa osim malog odmora u nekoj zatvorenoj ustanovi - izjavio je Vukajlović.

Glavni urednik Medijske mreže "Antidot" Marko Matić komentarišući skandalozne izjave Sulejmana Ugljanina rekao je da je to pokušaj političke trgovine.

- Zaoštravanjem te retorike on pokušava da izdejstvuje neke benefite ili neki dogovor, da se kupi njegovo ćutanje i smirivanje. Mislim da vlasti u Beogradu ne bi trebalo burno da reaguju na ovo. Ugljanin sebe predstavlja kao žrtvu, da bi dobio neku kompenzaciju - ocenio je Matić.

Kako dodaje, ovo su bili izbori za Bošnjački nacionalni savet, a to je telo koje ima ingerenicje u oblasti nacionalnog identiteta, kulture, obrazovanja, ali, kako kaže Matić, to predstavlja i odmeravanje političkih snaga u Sandžaku.

Foto: TvPink Printscreen

- Dole je odmeravanje političkih snaga uvek bilo nešto radikalnije nego u ostalim delovima Srbije. Kada su bili lokalni izbori u Novom Pazaru, ranije su se Ugljaninova i Ljajićeva stranka borile, tu je bilo i žrtava i pucnjave na biračkim mestima - podsetio je Matić.

Prema njegovim rečima, Ugljaninovo ponašanje je školski primer političke neodgovornosti.

- Mislim da se takvim ljudima ne bi trebalo davati ni veliki značaj, niti bi trebalo politički pregovarati sa njima, a naročito na ove izjave ne bi trebalo ragovati tako da se oni umire tako što bi im se dali neki ustupci - zaključio je Matić.

Urednik crne hronike "Večernjih novosti" Nikola Nedeljković na to da je moguće izbacivanje SDA iz vlasti u Novom Pazaru i Sjenici rekao je da su to samo neke prognoze i da je sada veliki pritisak na Rasimu Ljajiću, predsedniku SDPS-a, da stabilizuju situaciju u tom regionu.

Foto: TvPink Printscreen

- Ključno je da se Ugljanin kroz celu svoju političku karijeru radi i ponaša se onako, kako bi mogao da osvoji vlast. On ide toplo-hladno i u zavisnosti od toga koliko je blisko vlasti, tako se i odnosi prema Srbiji. Njegove izjave su neprihvatljive - kazao je Nedeljković.

Više o pomenutim temama saznajte u videu koji sledi:

#Duško Vukajlović

#Marko Matić

#Sulejman Ugljanin

'