AKTUELNO

Ministar bez portfelja zadužen za regionalni razvoj i koordinaciju rada javnih preduzeća Milan Krkobabić je rekao danas da je formirano više od 300 zadruga što je, prema njegovoj oceni, impresivan rezultat.

Kako je dodao, cilj od 500 zadruga se sada čini veoma ostvariv.

- Prevaziđena su sva naša očekivanja. To ne radimo mi, neko iz vlade ili lokane samouprave da tera ljude, oni to čine sami. Bio im je potreban samo vetar u leđa, sada se udružuju i zajedniči deluju - naveo je Krkobabić.

Kako je dodao, izdvojeno je 800 miliona dinara, a sledeće godine se očekuje četiri puta više i on se nada da će taj predlog dobiti podršku u parlamentu.

- Prvi put u istoriji ove zemlje je doneta odluka da se direktno pomogne nosiocima poljoprivrednih gazdinstava, to su bili zaboravljeni ljudi, sada ih se neko setio na pravi način - rekao je Krkobabić i dodao da država mora da se meša ako želi da zadrži domaćine na selu.

Prema njegovim rečima, u ovom poslu su država, lokalna samouprava i zadrugari partneri. Izbori u Lučanima - vaga za političko merenje Govoreći o predstojećim izborima u Lučanima, Krkobabić je rekao da očekuje dobar rezultat.

- Partije u ovoj atmosferi moraju da pokušaju da odu na mesta gde se nalaze vage za tačna politička merenja. To nisu studiji, nisu kafići, prazne priče… Očekujemo dobar rezultat - dodao je Krkobabić.

#Milan Krkobabić

'