AKTUELNO

Naprednjaci pitaju Pajtića zbog čega ne sme da ide na poligraf

Srpska napredna stranka ponovo je pitala predsednika Pokrajinske vlade Bojana Pajtića kada će da podnese ostavku na tu funkciju i čestitala mu na rekordnom broju laži koje je danas izgovorio.

SNS u saopštenju pita Pajtića da li je američkom ambasadoru u Srbiji Majklu Kirbiju, s kojim se sastao, ispričao kako je, zajedno sa Pokrajinskom vladom, oteo novac deci ometenoj u razvoju i kako su opljačkali pokrajinske fondove i državne banke.

Naprednjaci su Pajtića pitali i da li je objasnio američkom ambasadoru, kako je izmislio prisluškivanje i ostale afere, zašto ne sme da ide na poligraf, zašto je samom sebi pretio smrću, zašto vrši pritisak na institucije i odabrane novinare izvodi na ručkove i večere, zbog čega zloupotrebljava vladu Vojvodine za lično bogaćenje i u stranačke svrhe, zašto i hapšenje osumnjičenih za kriminal pokušava da prikaže kao politički progon.

- Pitamo Bojana Pajtića kada će da podnese ostavku i građane Vojvodine spase svoje pogubne politike i nerada - navodi se u saopštenju SNS.

Lider DS i ambasador SAD u Beogradu sastali su se ranije danas i  kako je saopštila DS, razgovarali o aktuelnoj situaciji u Srbiji.

'