AKTUELNO

Predsednica Vlade Ana Brnabić izjavila je danas u Minsku da dijalogom Beograda i Prištine treba doći do održivog rešenja za KiM.

Na sastanku glavne grupe Minhenske bezbednosne konferencije, na kojoj se razmatraju aktuelna regionalna i globalna bezbednosna pitanja, Brnabić je istakla da je u interesu Srbije da se pronađe održivo rešenje.

- Beograd je posvećen dijalogu i pronalaženju kompromisa kroz dijalog - naglasila je Brnabić u obraćanju.

Ona je ocenila da to nije jednostavan proces, a da je dijalog jedini način za uspostavljanje dugoročno održivog rešenja.

Foto: Tanjug

Predsednica Vlade ukazala na to da je dijalog inače težak i komplikovan, zbog čega nam je važno da taj proces dodatno ne otežavamo postavljanjem crvenih linija i da nam je u tom smislu važna podrška Nemačke.

- Kompromisno rešenje je ključ stabilnosti i bezbednosti u regionu, kao i presudan faktor za ekonomsku perspektivu i prosperitet svih građana regiona - istakla je Brnabić na skupu na kome učestvuje na poziv Volfganga Išingera, koji predsedava konferencijom.

Kasnije danas, predsednica Vlade odvojeno će se sastati sa predsednikom Belorusije Aleksandrom Lukašenkom i premijerom Sergejom Rumasom, navedeno je u saopštenju.

#Ana Brnabić

#Dijalog

#Kosovo i Metohija

'