AKTUELNO

Dalibor Jevtić, član Predsedništva Srpske liste i potpredsednik vlade Kosova u ostavci ističe da dijalog o rešavanju kosovskog pitanja nema alternativu ma koliko politički bio težak.

- Važno je da se dođe do kompromisnog rešenja i u tom smislu ne treba isključiti bilo šta što može biti kompromis, ne treba povlačiti nekakve crvene linije koje bi nas na neki način oterale u onu drugu stranu suprotno postizanju konačnog rešenja - rekao je Jevtić za Pink.

Osvrnuvši se na pozitivne poruke iz Moskve, on je rekao da je važno da se ni na koji način ne zatvaraju bilo kakve mogućnosti dogovora jer je za nas suštinski važno da nemamo zamrznuti konflikt i status kvo jer bi to značilo nastavak problema na KiM.

Jevtić je ukazao na sukobe među albanskim političkim liderima i istakao da u Prištini ne postoji spremnost za kompromisno rešenje.

Foto: RTV Pink

- Sastanak koji će sutra biti održan u Beogradu rezultat je inicijative koju je predsednik Vučić pokrenuo kada je poslednji put posetio KiM - naveo je on uoči sednice Vlade Srbije sa Srbima sa KiM.

Jevtić očekuje da se nakon tog sastanka krene sa konkretnom implemantacijom svih pojekata značajnih za gotovo sve sredine u kojima žive Srbi i južno i severno od Ibra u cilju poboljšavanja života i položaja Srba na KiM.

- Ovo je nešto što će imati značaja posebno kada se uzme u obzir da postoje segmenti društva na KiM koji nisu dovoljno razvijeni, tu posebno mislim na one sredine u kojima su Srbi u manjem broju - istakao je Jevtić.

#Dalibor Jevtić

'