AKTUELNO

Predsednica Skupštine Srbije Maja Gojković izjavila je da članovi Saveza za Srbiju vode hajku protiv predsednika Srbije Aleksandra Vučića, jer pokušavaju da sakriju otvaranje fabrika i napredak Srbije.

- Oni ne znaju kako da odgovore na to što on skoro svaki dan otvara po jednu novu fabriku u Srbiji. To se nije dešavalo u novijoj istoriji naše države. Drastično je smanjena nezaposlnosti i njima je krivo što mnoge žene nalaze posao, što mogu da budu samostalne i pomognu svojim porodicama. Oni žele nekim glupostima i hajkom na Aleksandra Vučića da zamažu tu činjenicu - kazala je Gojković za Novo jutro televizije Pink.

Ona je komentarišući ponašanje pojedinih poslanika opozicije i njihove optužbe da ih prekida i kažnjava, rekla da oni nju kažnjavaju, jer mora da sluša uvrede na račun Aleksandra Vučića i kolega iz SNS-a.

- Oni kažnjavaju mene, jer svaki dan moram da slušam ili odgovaram na morbidne političke poruke poslanika koji su sad sebe nazvali Savez za Srbiju. Njima je u redu da ženu koja se bavi politikom i koja zauzima jednu od najviših državnih funkicja, a to je premijerka, gospođa Ana Brnabić, da je, kako je rekao njihov čelnik Veselinović, treba zatvoriti usa Afroamerikancem koji je dugo bio na robiji, onda je silovati, a da građani Srbije to gledaju. Mislim da to nije normalno i da je to za lečenje - ocenila je Gojković.

Kako dodaje, ono što je zabrinjava je da upravo žene poslanici koje ni zbog čega napadaju predsednika Vučića, ništa nisu rekle.

Foto: TvPink Printscreen

- Posle šest dana, kada sam im ja rekla kako se ponašaju, onda je jedna ustala i rekla da osuđuje. Sada se pokrivaju time što im je trebalo sedam dana da se sete da osude takvu morbidariju. Da ne kažem da nikada nisu osudile ponašanje Srđana Noga, Marije Janjušević i Boška Obradovića, koji su upali u kabinet predsednika parlamenta, koji sam slučajno ja, i maltretirali i mene i saradnice i na kraju me udarili. Ja ću čitav život izgleda nositi beleg na levoj ruci - izjavila je Gojković i zapitala kako se Đilas ponašao prema ženama, ili bilo koji lider tog Saveza za Srbiju.

- Sada imamo koordinatora Boška Obradovića, koji je tukao novinarke i udario mene, i upao u kabinet kod da me maltretira, a da ne kažemo i o Đilasu i bivšem predsedniku države, koji je na toj strani. Niko im ne veruje u hajku koju vode, ne veruju ni oni sami sebi - istakla je Gojković.

Interparlamentarna skupština u Srbiji - Važan događaj za našu zemlju

Komentarišući to što će Srbija u oktobru mesecu biti domaćin Interparlamentarne skupštine, Gojković je rekla da je to izuzetno važan događaj za našu zemlju.- Interparlamentarna unija održava se u našoj zemlji prvi put posle 1963. godine. To je skup koji će sigurno dovesti ovde parlamentarni krem država svat. Oko tri hiljade učesnika očekujemo, od toga očekujemo da predvode delegacije mnogobrojni predsednici parlamenata. To je odličan politički događaj, da ponovo Srbija bude vidljiva na političkoj mapi sveta - istakla je Gojković.Prema njenim rečima, time će nas bolje upoznati, a dobro je i za turističke potencijale Beograda i Srbije.

POLITIČKE PORUKE SRBIJE U DRŽAVNOJ DUMI RUSIJE DOBRO PRIHVAĆENE, PUTIN DOLAZI U JANUARU

Gojković je nakon njenog obraćanja u državnoj Dumi Rusije, rekla da se prema našim podacima to do sada nije desilo.

- U pripremi mog odlaska u Rusku Federaciju i za razgovore koje sam tamo imala, naši podaci kažu da se do sada nikada nijedan predsednik parlamenta nije obraćao u Dumi, ni iz bivše Jugoslavije, tako da je to jedna velika čast za Srbiju i našu skupštinu - izjavila je Gojković.

Kako dodaje, dobro su prihvaćene političke poruke koje je iznela u njenom obraćanju.

Foto: TvPink Printscreen

- Čitav govor je bio prekidan iskrenim aplauzima, svaka poruka koju sam iznela, i spoljnopolitički planovi naše države i odnosi Rusije i Srbije, ali i moj deo izlaganja o Kosovu i Metohiji. Ruska Federacija našu poziciju po tom pitanju veoma dobro razume - kazala je Gojkovć.

Prema njenim rečima iznenadio ju je aplauz od pet minuta i ovacije.

- Još uvek sam pod emotivnim nabojem kako je lepo dođi u prijateljsku zemju - rekla je Gojković.

Kako dodaje, potvrđeno je da će predsednik Rusije Vladimir Putin posetiti Srbiju u januaru mesecu.

Više o pomenutim temama saznajte u videu koji sledi:

#Aleksandar Vučić

#Boško Obradović

#Dragan Đilas

#Maja Gojković

'