AKTUELNO

Predsednik Srbije Aleksandar Vučić organizovao je danas prijem za žensku odbojkašku reprezentaciju Srbije.

Nakon prijema Vučić se zahvalio odbojkašicama na sreći koju su donele Srbiji.

- Hvala vam za svu borbenost, za sve ono što ste se mučili, trudili, za sav umor, znoj i hvala vam što ste nas naučili kako se ide do cilja. Verujte mi da veća lekcija od te ne postoji. Hvala na sreći koju ste nam doneli. Ono malo koliko država može da pomogne u ispunjavanju svojih obaveza, mi ćemo to da uradimo brzo i efikasno - najavio je Vučić.

Predsednik Srbije je zamolio odbojkašice da naš narod još mnogo puta obraduju.

Foto: Tanjug

- Mi ćemo umeti da vratimo izgradnjom infrastrukturnih objekata i pokazivanjem još većeg poštovanja za vaše rezultate i za vaše uspehe. Čestitam kapitenu Maji Ognjenović, svim odbojkašicama. Čestitam na veličanstvenom zanosu i izuzetnoj odlučnosti i odvažnosti, posebno u najtežim trenucima. Pomenuo sam poen kod 13:12 kad su cela Srbija i Republika Srpska tresle od straha, a vi ste izdržale, bile uverene da pobeđujete. Nadamo se da ćete doneti zlato i sa Olimpijskih igara, a ako i ne bude, toliko ste zlata doneli ovoj zemlji, da ćemo uvek biti zahvalni. Srbija je ponosna na vas, a vi gledajte da se još nekoliko puta vratite sa ovakvim odličijima . Živela Srbija - izjavio je Vučić.

Foto: Tanjug

Predsednik Republike Srpske i izabrani član predsedništva Bosne i Hercegovine Milorad Dodik je čestitao odbojkašicama i svima koji su uključeni u njihov uspeh.

- Želim vam sve najbolje u životu i da donesete još medalja i uspeha. Impresioniran sam činjenicom da predsednik Srbiju u razgovoru sa vama pokazao spremnost da vam se reše svi poroblemi i to pokazuje snagu i sposobnost Srbije - kazao je Dodik.

Zoran Gajić, predsednik odbojkaškog Saveza Srbije, rekao je da je srećan što su podarili veliku radost celoj državi i da vidi da neko to u zemlji ceni.

Foto: Tanjug

- Predsedniku Vučiću , hvala vam na tome što će ova ekipa već do kraja nedelje dobiti te premije. Ovo nije prvi put i nije samo odbojkaška ekipa koja to dobija. Vrlo dobro se sećam perioda kada je to moralo da se čeka više od godinu dana - kazao je Gajić.

Kapiten Maja Ognjenović zahvalila je u ime celog tima predsedniku Srbije na podršci i prijemu.

- Naš put do medalje zaista nije bio ni malo lak, ali smo izuzetno srećne i ponosne kada osvajamo medalje za našu državu i narod. Daćemo sve od sebe da tako bude i u budućnosti. Hvala vam na bezrezervnoj podršci, verujte da smo je osetile u svakom trenutku takmičenja i ona nam je puno značila - rekla je Ognjenović.

Ona je predsednicima Srbije i RS uručila poklone - odbojkaške lopte sa potpisima svih igračica i članova stručnog štaba, a od selektora Zorana Terzića predsednik Srbije dobio je zlatnu medalju sa Svetskog prvenstva u Japanu.

Selektor Zoran Terzić je Vučiću, "pre svega kao prijatelju" poklonio zlatnu medalju, s obzirom na to da je Vučić "pratio svaki meč i znao sve detalje utakmica".

Foto: Tanjug

Vučić je danas primio žensku odbojkašku reprezentaciju Srbije, koja je osvojila zlatnu medalju na Svetskom prvenstvu održanom u Jokohami, u zgradi Generalnog sekretarijata predsednika Republike.

Zlatne odbojkašice Srbije juče su stigle u Beograd, a večeras će za njih biti upriličen svečani doček na balkonu Skupštine Grada, kakav dolukuje svetskim šampionkama.

Foto: Tanjug

Očekuje se da veliki broj građana Srbije večeras doći u sam centar grada, kako bi pozdravio pobednice svetskog takmičenja u Japanu.

Foto: Tanjug

Muzički program će početi oko 18 časova, a one će, oko 19 časova izaći da pozdrave građane.

Pročitajte još: ODBOJKAŠICE SRBIJE OSVOJILE PLANETU: Pobedile u dramatičnom finalu i osvojile ZLATO na SP u Japanu! Srbija - Italija 3:2

#Aleksandar Vučić

#Milorad Dodik

#Odbojkašice

'