AKTUELNO

Ministar za inovacije i tehnološki razvoj Nenad Popović i ambasador Rusije u Srbiji Aleksandar Čepurin ocenili su da je najavljena poseta ruskog predsednika Vladimira Putina Srbiji veliki podstrek za dalje unapređenje političke i ekonomske saradnje između dve zemlje.

Oni su u razgovoru izrazili uverenje da će ova poseta doprineti snažnijem povezivanju tehnoloških kompanija iz Srbije i Rusije, kao i značajnijem privlačenju ruskih investicija u Srbiju u oblasti inovacija i digitalne ekonomije, saopšteno je danas iz resornog ministarstva.

Popović je tom prilikom izrazio zahvalnost Rusiji i predsedniku Vladimiru Putinu na principijelnoj podršci koju ova zemlja pružža Srbiji po pitanju Kosova.

- Tokom poslednje posete Moskvi, sastao sam se sa visokim zvaničnicima Ruske Federacije, koji si mi preneli jasnu poruku da Rusija podržžava svako rešenje za Kosovo koje podržžava srpski narod i koje je u skladu sa Ustavom Srbije i Rezolucijom 1244 - istakao je Popović.

Popović se pre dva dana u Moskvi sastao sa ruskim ministrom poljoprivrede Dmitrijem Patruševim sa kojim je razgovarao o povećanju izvoza srpske hrane i poljoprivrednih proizvoda na tržište Rusije.

- Vrata ruskog tržžišta su potpuno otvorena za hranu i poljoprivredne proizvode iz Srbije. Razgovarao sam sa kolegom Patruševim o načinima kako da se finansijski podrži srpski izvoz u Rusiju. Uveren sam da će taj izvoz u budućnosti samo da raste - rekao je Popović.

On je dodao da je ruska strana zainteresovana za inovaciona i IT rešenja koje Srbija razvija u oblasti poljoprivrede.

#Aleksandar Čepurin

#Nenad Popović

#Vladimir Putin

'