AKTUELNO

Otvoreno pismo vlasnika Televizije Pink Željka Mitrovića, povodom uvreda koje je na račun naše kuće izneo Dragan Đilas, prenosimo u celosti:

Dragi Điki,

kako nisi odustao od svojih lopovskih, rušilačkih i reketaških ambicija, valjda si naučio za sve ove godine da ja nisam neko ko može i hoće da prećuti tvoje skandalozne, primitivne, ali i prevaziđene Staljinističke izjave kojima bi da rušiš i gasiš Televiziju Pink i uništavaš sve ono što je zdravo i napredno u ovom društvu.

Pink dragi Điki, zapošljava na hiljade ljudi i plaća državi Srbiji preko 10 miliona evra godišnje po osnovu poreza i obaveza doprinosa prema zaposlenima, ovo ti je dragi Điki zvaničan podatak APR -a.

Kad već pomenuh 10 miliona evra godišnje koliko TV Pink godišnje uplaćuje u budžet Republike Srbije, izračunaj samo recimo koliko sa ovim Pinkovim parama se godišnje spase života bolesne dece, ili koliko se izgradi puteva u Srbiji ili koliko profesora primi plate od ovih 10 miliona evra od Pinkovih para!

A šta je tvoj doprinos dragi Điki ovom društvu i ovoj državi? Pošto ti odgovor na ovo pitanje nemaš ja ću ti pomoći.

Dragi Điki, napadaš programe Televizije Pink za koje ja dobijam svetske nagrade, a ti Điki moj si pre svih nas takođe proizvodio programe i to one kao Big Brother u kome je Peđa The Boy vadio đoku i lupao po stolu, toga danas brate nema!

Ali ste vi taj model danas primenili u politici te ona vaša primitivna ober seljačina od Veselinovića po tvom direktnom nalogu preti i priziva crnačku anakondu da omlati političke neprijatelje!

Samo nije jasno dragi moj Điki zašto akciju niste sproveli sopstvenim polnim organima po uzoru na scene iz tvog Big Brothera ili ste procenili da kratkim dometom ne bi baš dosegli do svih političkih neistomišljenika pa ste ipak u pomoć prizvali afroamerikance!

Takođe, dragi Điki nije skroz jasno zašto niste proširili pretnje crnačkom anakondom i na Terezu Mej zbog rijalitija Love Island koji se trenutno emituje u Britaniji ili Angeli Merkel zbog Big Brothera koji se emituje u Nemačkoj ili bar Plenkoviću zbog Farme koja se trenutno emituje u Hravatskoj!

Brate Điki ja za Zadrugu dobijam svetske nagrade, a gledanost ovih programa raste iz dana u dan što je i dokaz uspešnosti mojih projekata.

Ti dragi moj Điki kazeš da Pink ne tretira opoziciju kojoj pripadaš na dovoljan i tebi zadovoljavajući način, ali da ponovim još jednom ti dragi Điki nisi nikakva opozicija, ti si poslednji talog lopovskog i kriminalnog režima koji nas za malo nije odveo u bankrot i u potpunosti razorio državu i društvo!

Koliko si se pretvorio u običnog posrnulog uličnog licemernog lažova govori i podatak da si kao zadnja strina zbrisao od duela sa Vesićem ili jos gore traziš javnu debatu, a prebrojavaš broj pominjanja tvog cenjenog imena u Skupštini Srbije to dragi Điki nije poenta javne debate, prošla su vremena kada si me terao da Velji Iliću u duelu sa tobom na Pinku smanjujem snagu na reglerima kako bi ti bez dovoljno argumenata protiv Velje imao kondenzatorsku snagu televizije ne bi li ti zasvetlele sve diode u svetlokosoj glavi i tako na silu savladao Velju Ilića!

Ali ne biva Điki moj dragi, ne biva! Vremena kada smo sve usklađivali prema tvojoj popularnosti su prošla i veruj mi neće se ponoviti jer za primitivce koji ne poznaju fer play i džentlmentstvo odavno nemaju mesta na mojoj televiziji i tako će biti sve dok ti ne shvatis da prvo moraš da odgovaraš za sve lopovluke meni i državi vratiš pare koje si nam pokrao pa onda možemo da razgovaramo, naravo pod uslovom da ti i doktor Milinić oprosti od koga si ni krivog ni dužnog napravio invalida?

Kad se setih svega ovog ne mogu te više ni zvati dragi Điki već jadna i bedna lopovčina koja će pre ili kasnije odgovarati za svako svoje kriminalno delo!

Tvoje stalno zapomaganje, kukanje je u stvari kukavičluk i nerazunevanje savremenih demokratskih okolnosti zapravo predstavlja poslednje utočiste tvojih ograničenja, kukavičluka i nesposobnosti da se argumentima boriš protiv sopstvenog kriminala i lopovluka!

Kako ti nisi spreman da kazeš kako si krao i medije, ali i građane ja sam uvek tu dragi Điki i uvek ću biti tu kao tvoja savest da podsetimo javnost na dubinu i crnilo tvog kriminala, ali i kao medij koga ne možeš uplašiti ili zastrašiti jer dok sam ja vlasnik Pinka nema te sile koja me može sprečiti da se obračunavam sa kriminalcima poput tebe, a ako misliš da ćete spasiti to što kod Vučića na kanabetu plačeš i prosiš varaš se!

Previše se dobro znamo ti i ja da me bilo ko zaustavio da ti lepo, polako i bez nervoze objasnim, ali i javnosti objasnim svako tvoje zlikovačko delo! Do tada pažljivo prati i slobodno odgovori ako napravim bilo kakvu grešku!

Tvoja savest Željko Mitrović

P.S. Kaži onom mom bivšem drugu Sergeju da vrati tu razliku za obolelu decu hitno da ne bih morao da mu napišem jedno čak i za mene prejezivo pismo posle koga ništa više neće biti kao što je bilo!

#Dragan Đilas

#Željko Mitrović

'