AKTUELNO

Predsednik Kazahstana Nursultan Nazarbajev predsedniku Srbije Aleksandru Vučiću, nakon razgovora u Predsedničkoj palati u Astani, dodelio je Orden prijateljstva prvog reda Republike Kazahstan.

Foto: Tanjug

Nazarbajev je tom prilikom ukazao na prijateljstvo dve zemlje i doprinos predsednika Srbije jačanju veza dve zemlje.

Foto: Tanjug

Predsednik Srbije Vučić dodelio je, nakon sastanka, predsedniku Nazarbajevu Orden Republike Srbije na velikoj ogrlici predsedniku Kazahstana.

Foto: Tanjug

Vučić je istakao da su ovaj orden Republike Srbije, koji je najviši koji može da se dobije, do sada dobili predsednik Rusije Vladimir Putin i Kine Si Đinping.

Foto: Tanjug

- Vi ste, pored predsednika Putina i Sija, treći predsednik koji je dobio ovaj orden. Dodeljujem vam taj orden za vaš doprinos koji ste dali na izgradnji prijateljstva naše dve zemlje, kao i na očuvanju suvereniteta i teritorijalnog integriteta Srbije - istakao je Vučić. Nakon dodele ordena nastavljen je sastanak šefova država u širem sastavu, posle čega će se oni obratiti medijima.

Foto: Tanjug

Ovo je, inače, treća zvanična poseta predsednika Srbije Kazahstanu, gde je prošli put boravio pred leto prošle godine povodom otvaranje Ekspo-a 2017.

Foto: Tanjug

Tokom posete srpske delegacije koju prevodi predsednik Vučić, a u kojoj se nalazi više ministara i brojni privrednici, planirano je i potpisivanje više sporazuma - Sporazum između Vlade Kazahstana i Srbije o saradnji u borbu protiv kriminala, Memorandum o uzajamnom razumevanju između Ministarstva omladine i sporta Srbije i Ministarstva razvoja Kazahstana u oblasti politike mladih, Memorandum o saradnji i razmeni u oblasti građevinarstva između Ministarstva građevinarstva, saobraćaja i infrastrukture Srbije i Ministarstva za investicije i razvoj Kazahstana, kao i i Memorandum o razumevanju između nadležnih organa Srbije i Kazahstana u oblasti vazdušnog saobraćaja.

Foto: Tanjug

#Aleksandar Vučić

#Kazahstan

#Orden

'