AKTUELNO

Regionalna direktorka Svetske banke za Zapadni Balkan, Evropu i Centralnu Aziju Lindom Van Gelder konstatovala je danas, tokom razgovora sa predsednikom Srbije Aleksandrom Vučićem, da je Srbija primer uspešno sprovedenih ekonomskih reformi posle najteže situacije u srpskoj ekonomskoj istoriji.

Zahvaljujući teškim reformama koja je sprovela u prethodnom periodu, Srbija je izašla iz teške krize i beleži dobre fiskalne rezultate.

Sagovornici su zaključili da će Svetska banka zajednički raditi sa Vladom Srbije na daljem unapređenju konkurentnosti srpske ekonomije, reformi državnih preduzeća, unapređenju javne administracije i promociji E-uprave, ali kao najvažniji zadatak naveli su pomoć u upravljanju javnim investicijama i unapređenju implementacije satrateških projekata.

Foto: Tanjug

Zaključeno je i da će se, kao što je to bilo u prethodnih pet godina, bliska saradnja nastaviti i da Svetska banka ostaje glavni partner Srbije u sprovođenju reformi u Srbiji.

Kako je saopštila Pres služba Predsednik, Vučić je zhvaliio na kontinuiranoj podršci i pomoći koja se pruža Srbiji, a Van Gelder je najavila da će Svetska banka, u okviru Agende novog rasta, analizirati srpski model rasta na makro, sektorskom i mikro nivou u cilju nastavka ekonomskih reformi.

Foto: Tanjug

#Aleksandar Vučić

#Svetska banka

'