AKTUELNO

Predsednik Republike Srbije Aleksandar Vučić sastao se danas sa delegacijom Međunarodnog monetarnog fonda, koju je predvodio šef Misije Džejms Ruf.

Šef Misije MMF Džejms Ruf naglasio je da su fiskalni rezultati Republike Srbije veoma dobri zahvaljujući teškim reformama provedenim u prethodnom periodu.

Predsednik Vučić zahvalio je na izuzetnoj podršci Međunarodnog monetarnog fonda i istakao da bi Srbija bez ovog fonda, teško izašla iz užasne krize u kojoj se nalazila pre pet godina.

Foto: Tanjug

Sagovornici su konstatovali da će Srbija, iz ubedljivo najteže situacije u navedenom periodu, početkom sledeće godine biti zemlja sa najboljim ekonomskim položajem na Zapadnom Balkanu.

Šef Misije MMF Džejms Ruf posebno je pohvalio uspešno sprovedene tendere za privatizaciju PKB-a i strateško partnerstvo u RTB Bor, ali je posebno istakao da još postoje problemi i izazovi u sektoru hemijske industrije (Petrohemija).

Foto: Tanjug

Ruf je naglasio da u reformi Poreske uprave i poreske administracije već postoje pozitivne promene, ali da je neophodno nastaviti rad na njihovoj reformi.

Na sastanku je rečeno da Međunarodni monetarni fond insistira na reformi sistema plata u državnoj upravi i zaključeno je da će se uložiti zajednički napori na sprovođenju te reforme.

#Aleksandar Vučić

#MMF

'