AKTUELNO

Prema rečima gosta emisije Pravac na televiziji Pink3 Rusi su pobednici 2016. godine.

Željko Cvijanović, glavni i odgovorni urednik Novog standarda govorio je o događajima koji su obeležili godinu na izmaku, među kojima su Bregzit, teroristički napadi, situacija u Siriji, migracije, pokušaj puča u Turskoj i pobeda Donalda Trampa.

Prema njegovim rečima, svi drugi događaji u 2016. su ipak manje važni.

- Politička godina je počela Bregzitom, koji me je iznenadio više od pobede Donalda Trampa. Dejvid Kameron je igrao na rusofobiju plašeći Britance uveren u pobedu, a na istu kartu je igrala i Hilari Klinton, međutim, bili su neuspešni - primetio je Cvijanović.

Osvrnuvši se na najznačajnije događaje u 2016. godini, Cvijanović je ocenio da svi događaji osim terorizma, stavljaju rusku stranu na mesto dobitnika.

- Medji pišu da je ruski predsednik Vladimir Putin apsolutni pobednik, pa se pitaju i gde će Putin pobediti u 2017. godini. To je dobar trend što se tiče sveta i što se tiče nas - smatra Cvijanović.

Foto: Printscreen Youtube

On je ocenio da su najave o referendumu za izlazak iz EU u Francuskoj i Holandiji veoma ozbiljne. Nakon terorističkih napada povećava se broj ekstremno orjentisanih stranaka i verujem da Evropu u 2017. očekuju neprijatna iznenađena ili će morati da nađe novi identitet.

Govoreći o sukobu u Siriji, Cvijanović je rekao da čini kao da mu se bliži kraj, ali da to pre svega zavisi od toga koliko će brzo Tramp preuzeti konce spoljne politike, ukazavši da posle dugo vremena na čelu Rusije i Amerike imamo dva slična čoveka.

S. M.

#2016

#Događaji

#Emisija Pravac

#Željko Cvijanović

'