AKTUELNO

Srpska lista optužila je danas lidere srpske opozicije da nanose štetu položaju Srba na Kosovu, i to u trenutku kada je njihov opstanak ugrožen, a sve zato da bi poboljšali svoj politički rejting.

- Srpska lista zgrožena je činjenicom da među Srbima danas ima onih koji, u trenutku kada osvedočeni zlikovci prete opstanku našeg naroda na Kosovu i Metohiji, pokušavaju da poboljšaju svoje jadne rejtinge na nesreći sopstvenih sugrađana - navodi se u saopštenju Liste povodom jučerašnjeg incidenta kada je predsednik Kosova Hašim Tači obišao Gazivode i kada je u to područje većinski naseljeno Srbima ušla specijalna jedinica kosovske policije ROSU.

Ta stranka je pozvala "beogradske mangupe Tadića, Jeremića, Jankovića i njima slične, ali i Trajkovićke, Janjića, Ristića da prestanu da se naslađuju mukom srpskog naroda na Kosovu i Metohiji, i da, ako ne žele da pomognu, barem ne odmažu" u nameri kosovskih Srba da opstanu i prežive.

- Mi smo svojevremeno poručili da ćemo ih potražiti u Beogradu da ih pitamo zašto to rade srpskom narodu, kad oni već ne žele ili ne smeju da dođu ovde kod nas, i ovom prilikom otvoreno im kažemo da ćemo to i uraditi ukoliko ne prestanu da ugrožavaju budućnost Srba na Kosovu i Metohiji - navodi se u saopštenju.

- Mi se od tih bednika ne nadamo nikakvoj pomoći, ali zahtevamo da ne pomažu onima koji među nas dolaze sa automatima, snajperima i oklopnim vozilima - ističe Srpska lista.

#Srpska lista

'