AKTUELNO

Ministar Popović je izrazio zahvalnost ambasadoru Rusije na principijenoj podršci koju ova zemlje pruža Srbiji u očuvanju njenog teritorijalnog integriteta i suvereniteta po pitanju Kosova.

Ministar za inovacije i tehnološki razvoj Nenad Popović sastao se sa ambasadorom Rusije u Srbiji Aleksandrom Čepurin i tom prilikom ocenio da je predstojeća poseta predsednika Srbije Aleksandra Vučića Moskvi, odlična prilika za dodatno učvršćivanje političkih i ekonomskih odnosa Srbje i Rusije.

Ministar Popović je izrazio zahvalnost ambasadoru Rusije na principijenoj podršci koju ova zemlje pruža Srbiji u očuvanju njenog teritorijalnog integriteta i suvereniteta po pitanju Kosova. On je istakao da je sastanak predsednika Vučića sa predsednikom Rusije Vladimirom Putinom važna poruka za dalji razvoj privredne saradnje dve zemlje koja u sve većoj meri obuhvata oblast inovacija i digitalne ekonomije.

Ministar Popović je ukazao da je tokom poslednje posete Moskvi obavio važne razgovore sa vodećim ruskim tehnološkim kompanijama, kao i sa specijalnim predstavnikom predsednika Putina za digitalizaciju, Dmitrijem Peksovim, tokom kojih je ruska strana izrazila spremnost da ostvari čvršću saradnju sa srpskim kompanijama i državom u oblasti inovacija u budućnosti. Ministar je naglasio da su ruske tehnoloske kompanije zainteresovane da povecaju prisustvo na trzistu Srbije i da zajedno sa srpskim kompanijama ostvare znacajniju ulogu na regionalnom i evropskom trzistu.

Ambasador Čepurin je izrazio zadovoljstvo zbog razvoja saradnje Srbije i Rusije u oblasti inovacija i digitalizacije, ukazavši da postoji ogroman potencijal za razvoj sveukupnih ekonomskih odnosa dve zemlje.

#Aleksandar Čepurin

#Nenad Popović

'