AKTUELNO

Predsednik Samostalne demokratske srpske stranke Milorad Pupovac napadnut je danas u centru Zagreba, navodi Srpsko narodno veće u saopštenju za medije.

SNV u saopštenju ističe kako je Pupovac danas u društvu Borisa Miloševića, predsednika kluba zastupnika SDSS-a u hrvatskom saboru, nakon završetka saborske sednice prolazio pokraj restorana Amfora na zagrebačkoj pijaci Dolac.

U jednom trenutku Pupovac je osetio udarac u desnu stranu tela, od vrata do zgloba desne ruke, te se u trenutku kad se okrenuo video da je pogođen većim i manjim ostacima hrane od kojih su se neki zadržali na njegovoj odeći, a neki, krupniji i krući, odbili su se od njegovog vrata, ramena i ruku te rasuli po tlu, navodi se u saopštenju SNV-a.

Pupovac, navodi se u saopštenju SNV-a, prema jačini i preciznosti udarca, pretpostavlja da je hrana na njega bačena sa jednog od obližnjih stolova za kojima su sedeli gosti restorana Amfora.

SNV navodi kako ovo nije prvi, ni verbalni ni fizički napad na Pupovca, ali je prvi koji je uključivao i jednog od njegovih najbližih suradnika Borisa Miloševića.

Obzirom na to da se napad dogodio pred velikim brojem ljudi i to na mestu na kojem se Pupovac i Milošević gotovo svakodnevno kreću, on u sebi sadrži ne samo bezobzirnost već i karakter potencijalno opasnog fizičkog napada na njih, navodi SNV u saopštenju.

Po tome kako je izveden, ovaj napad je za cilj imao otvorenu manifestaciju mržnje, javno poniženje i fizički ugroze Milorada Pupovca i Borisa Miloševića, navodi SNV.

S obzirom na političku i medijsku kampanju koja se vodi duže vreme, a posebno proteklih nedelja protiv Pupovca i SDSS-a, ovaj napad ne treba nikog da iznenadi, jer ta kampanja je takva da ne podstiče ljude samo na mržnju već i na nasilje prema njemu i institucijama koje vodi, a time i prema narodu koji predstavlja, zaključuje se u saopštenju.

Zagrebačka policija je potvrdila da je upoznata s ovim događajem, te utvrđuje okolnosti napada.

Policija traga za napadačem.

#Milorad Pupovac

#Napad

#Zagreb

'