AKTUELNO

Melanija Tramp je poznata po tome da se u javnosti ne smeje, naročito kada treba da se fotografiše.

Na marginama zasedanja Generalne skupštine Ujedinjenih nacija u Njujorku premijerka Srbije Ana Brnabić slučajno se susrela sa ministrom u vladi privremenih institucija Prištine Bedžetom Pacolijem. Premijerka Srbije je vdino začuđena što ga vidi u zgradi, dok su se rukovali, upitala od koga je dobio dozvolu da boravi u Ujedinjenim nacijama, jer od Srbije očigledno nije.

Zamenik glavnog i odgovoronog urednika Informativnog programa TV Pink Aleksandar Vasić kaže u “Novom jutru” da su premijerkina reakcija i ponašanje na mestu.

- Neko ko ima novca može da kupi ulaznicu za razna mesta i da ih poseti. Mislim da je naša premijerka dobro postupila kada ga je upitala šta traži tu. Ne može da se spreči neko da uđe u bilo koju zgradu ako baš želi i ako je spreman da to plati - smatra Vasić i kaže da ga je druga vest koja je odjeknula u medijma obradovala, a to je susret premijerke sa Trampovima.

Foto: Bela kuća

- Mene više raduje fotografija na kojoj je naša premijerka sa Donaldom i Melanijom Tramp. Primećuje se da se prva dama smeje, a poznato je da je ona uvek ozbiljna. Verujem da je naša premijerka tome doprinela - zaključuje Vasić.

Dopisnik iz Moskve Slobodan Samrdžija prokomentarsiao je i zasedanje Donalda Trampa na sednici UN, koje mnogi okarakterizuju kao jednu vrstu cirkusa.

APOSTOLOVSKI: Klimav tron Angele Merkel!

Pisanje medija da je najbliži saradnik Merkelove Norbert Retgen u poverljivom dokumentu zapretio Beogradu, Prištini i Vašingtonu da se okanu plana za menjanje granica, Apostolovski prokomentarisao kao činjenicu da Merkelova polako gubi vlast u Nemačkoj. - Treba pročitati komentar glevne urednice DW-a, a tu se kaže da se nemačka vlada nalazi pred krizom. Pitanje je trenutka kada će Merkelova da padne. Čini mi se da ćemo uskoro biti svedoci drastične promene i drugačijeg izgleda Evrope - smatra Apostolovski.

- Tramp je na sednici, na kojoj je on predsedavo, nije ni sedeo do kraja. To jeste baš circus. Ima toliko stvari koje ne idu uz UN, jer to bi trebalo da bude ozbiljna organizacija. Kada gledamo snimke poslednjih meseci to deluje ozbiljno. Sada se sve pretvorilo u neku komediju. Ono što je najgore neće izaći nikakva konkretna stvar, jer je sada sve moguće. Ono što je Tramp najavio, a to je deglobalizacija - objašnjava Samrdžija.

- Tramp sa jedne strane poništava tu agendu o globalizmu, i podržava lokalizam. Čini mi se da o Rusiji govori čas dobro, čas loše. Biće dosta dešifranata o tome šta je on hteo da kaže. Ova sednica je zapravo uvod za izbore za Kongres SAD-a. Poseta naše delegacija i kosovskih “uljeza” je deo tog globalnog cirkusa. - dodaje novinar Politike Aleksandar Apostolovski

#Ana Brnabić

#Melanija Tramp

#Novo jutro

#SAD

#Srbija

'