AKTUELNO

Direktor Kancelarije za Kosovo i Metohiju Marko Đurić razgovorao je danas sa ambasadorom Slovenije Vladimirom Gasparičem i upoznao ga sa tokom dijaloga Beograda i Prištine.

Đurić je odlazećeg slovenačkog ambasadora informisao o naporima Srbije da se dođe do kompromisnog rešenja za Kosovo i Metohiju koje bi i srpskom i albanskom narodu garantovalo stabilnu budućnost i otvorilo šanse za neometani ekonomski razvitak.

Srbija je, kako je rekao, čvrsto opredeljena za mir i rešena da traga za kompromisom, iako Priština često ne pokazuje volju da se nesuglasice prevaziđu na takav način.

Đurić je apelovao na Sloveniju da podrži napore Beograda, jer, kako je rekao, kompromis u dijalogu u interesu je mira u čitavom regionu i sve države u okruženju, uključujući Sloveniju, trebalo bi da ga podrže.

On je ambasadora Slovenije upoznao sa serijom napada na Srbe i njihovu imovinu na Kosovu i Metohiji u proteklom periodu, kao i svim nedavnim izjavama zvaničnika privremenih institucija samouprave u Prištini kojima se podriva sam duh dijaloga.

#Beograd

#Marko Đurić

'