AKTUELNO

Članica Predsedništva SNS Maja Gojković kaže da je Glavni odbor stranke na večerašnjoj sednici najviše pažnje posvetio "nezdravoj atmosferi u društvu" koju, kako je rekla, kreira politička grupacija Savez za Srbiju.

- Danas smo i ovde i u parlamentu oštro osudili ponašanje Željka Veselinovića koji je pre nekoliko dana na društvneoj mreži brutalno izvređao premijerku Anu Brnabić i pozvao građane da prisustvuju silovanju premijerke koje će on organizovati - rekla je Gojković obraćajući se novinarima nakon sednice.

Kako je navela, posebno zabrinjava ćutanje javnosti Srbije na ono što se dešava.

- U trenutku kad Srbija beleži odlične ekonomske i političke rezultate, kada je lider u regionu i može da se pohvali ekonomskom i političkom stabilnoscću...Savez za Srbiju pokušava da napravi haos i promoviše ideje napada na policiju, vojsku, vređanje žena...- rekla je Gojković.

Strašno je, kaže, što "svi oni koji kritikuju Aleksandara Vučića i ljubomorni su na njegove izvranredne ekonomske i političke rezultate, ćute na morbidne alternative koje se danas nude Srbiji".

Na sednici je, dodala je, kritikovano ponašanje jednog dela ljudi u stranci koji takođe nisu reagovali na "brutalne uvrede i napade" Veselinovića i Saveza za Srbiju i to, kako je primetila, zarad svoje sebičnosti.

- Naš odgovor na primitizivam i pretnje silovanjem su ekonomski uspesi, da Aleksandar Vučić koji je započeo reforme može da bude ponosan da je Srbija lider u regionu po smanjenoj nezaposlenosti, po direktnim stranim investicijama, da je svi poštuju za razliku od 2012. godine, kada je Merkelova gledala na sat i bilo joj dosadno u prisustvu Borisa Tadić - navela je Gojković.

Dodala je da je Vučić imao "odličnu posetu Kini" i da će za nekoliko dana razgovarati s Putinom u Rusiji, kao i sa francuskim predsednikom Emanuelom Makronom.

- Srbija ne želi da ide nazad u mulj i blato, u rijaliti kakav nam spremaju Djilas i Veselinović i svi oni koji podržavaju tu političku opciju - dodala je Gojković.

#Ekonomija

#Maja Gojković

#Napad

#Opozicija

#SNS

'