AKTUELNO

Pokret socijalista Aleksandra Vulina saopštio je danas da je predsednik Srbije Aleksandar Vučić, osim lične hrabrosti, pokazao i da mu je stalo do svakog Srbina na Kosovu i Metohiji, svakog je pogledao u oči i rekao istinu, ali ne iz Beograda, već sa Kosova i Metohije, za razliku od Tadića koji se sakrivao kada god je Srbima na Kosovu i Metohiji bilo teško.

U saopštenju dostavljenom medijima, PS podseća da je Tadić tako kukavički pobegao u Rumuniju 2008. godine kada je proglešena jednostrana nezavisnost Kosova i nije ništa uradio da zaštiti Srbe i Srbiju na Kosovu i Metohiji.

- Boris Tadić i njegov režim su učinili sve što su mogli da Kosovo postane nezavisno. Dovoljno je pročitati Vikiliks depeše i videti kako su molili da priznanje Kosova odlože za posle izbora da ne gube glasove. Nisu Tadić i Jeremić tražili od Zapada da ne priznaju Kosovo, već samo da sačekaju i ostave ih na vlasti - navodi se u saopštenju PS.

Podseća se i da je menjajući sa Jeremićem rezolucije o KiM preko noći u UN, lagao Rusiju i sve naše prijatelje koji su hteli da nas podrže i još je doveo Euleks smanjujući uticaj Unmika koji je bio statusno neutralan.

- On (Tadić) je 2011. godine zvanično postavio granicu između Srba i Srba i sada želi da to tako i ostane, da se ništa ne promeni u korist Srba.Ono za šta se zalagao za vreme svoje vlasti želi i danas, nezavisno Kosovo, ali obavezno celovito - saoštio je PS.

#Aleksandar Vučić

#Pokret socijalista

'