AKTUELNO

Gradski odbor Pokreta socijalista Novi Sad smatra da je potpuno neprimereno i nedopustivo da Demokratska stranka Srbije drži moralne pridike onima koji se grčevito bore da spasu javna preduzeća iz provalije u koju ih je svojom bahatošću, pljačkom i nemarom taj isti DS S i gurnuo.

- Umesto lažne brige za Novosađane i sudbinu Spensa, DSS bolje da Novosađanima podnese izvešaj o rezultatima poslovanja svojih kadrova u ovom javnom preduzeću i da konačno preuzme odgovornost za katastrofalno vođenje preduzeća - navodi se u saopštenju Pokreta socijalista.

Kako se dodaje, rezultati DSS-a su toliko loši da su uspeli da za vreme svoje vlasti od simbola i ponosa Novog Sada naprave prezaduženi i oronuli objekat bez svoje primarne svrhe i namene.

- I pored toga što su sada ohrabreni novcem Dragana Đilasa i pored toga što se Novosađanima predstavljaju kao neki novi koji nikada nisu bili ni na čelu Srbije, ni Novog Sada, ni Spensa, treba da znaju da će ih građani uvek pamtiti kao nosioce politike pljačkaških privatizacija i velikih nesreća - dodaje se u saopštenju.

Dakle, po svemu sudeći, izgleda da je šok izjava da će objekat biti srušen trebalo samo da odvuče pažnju građana Novog Sada od privatizacije Spensa.

Novosadska organizacija DSS-a je ranije saopštila da, "po nezvaničnim informacijama iz Gradskog veća", gradska vlast će dati saglasnost za novo zaduživanje Spensa za još 100 miliona dinara, kako bi, uz otpis dugova, Spens bio privatizovan.

#Demokratska stranka Srbije

#Novi Sad

'