AKTUELNO

Srpska lista saopštila je danas da slika ponosnih Srba u Kosovskoj Mitrovici na skupu na kojem je govorio predsednik Srbije Aleksandar Vučić ne raduje "one iz Demokratske stranke Srbije i njihove partnere iz Saveza za Srbiju koji su zajedno zaslužni što danas imamo granicu između Srba i Srba i što je stotine terorista na slobodi jer su ih oni oslobodili iz zatvora".

Srpska lista navodi da su istorijska poseta predsednika Vučića Kosovu i Metohiji i veličanstven skup pred oko dvadeset hiljada Srba u Kosovskoj Mitrovici i dalje razlog osećaja ponosa Srba sa KiM.

- Naravno, slika ponosnih, radosnih i srećnih Srba u Kosovskoj Mitrovici ne raduje one iz Demokratske stranke Srbije i njihovih partnera iz “Saveza protiv Srbije”, koji su zajedno zaslužni što danas imamo granicu između Srba i Srba i što je stotine terorista na slobodi jer su ih onih oslobodili iz zatvora - kažu u Srpskoj.

Ističu da bi one u DSS i SZS radovalo da je neko napao goloruk narod ili ugrozio život predsednika Vučića.

To je scenario koji su oni i ekstremni delovi Albanaca želeli. Zato svoj jed izbacuju kroz saopštenja i razne objave koje obiluju malicioznim stavovima i napadima na predsednika Vučića koji se bori za mir, kompromis i budućnost, za razliku od njih čija je politika bila po principu noja - zabadanja glave u pesak".

Navode i da se još jednom potvrdilo zašto Vučić osvaja 80 odsto glasova Srba, a oni niti jedan ceo procenat.

- Zato što je Vučić neko ko nas ujedinjuje, a oni bi da nas dele i slabe, za račun svojih mentora kao što su delili našu zemlju uništavanjem zajedničke države sa Crnom Gorom ili nemo gledajući, a potajno se radujući, jednostranom proglašenju tzv. nezavisnog Kosova - rečeno je u saopštenju.

Srpska lista dodaje i da je takvima najveća kazna to što su u nedelju mogli da vide više od 20 hiljada Srba koji su sa ponosom dočekali svog predsednika "i sa kojim ćemo zajedno biti posvećeni pronalaženju kompromisnog rešenja za bolju budućnosti naših građana na KiM".

#Srpska lista

'