AKTUELNO

Sastanku su prisustvovali poslanici Srpske liste, srpski predstavnici u kosovskoj vladi i gradonačelnici.

Premijer Aleksandar Vučić je predstavnicima Srba sa KiM dao je rok da do 31. decembra povuku sve štetne odluke, ako žele da učestvuju u onome što je jedinstvena politika Srba i države Srbije na KiM, izjavio je šef Kancelarije za KiM Marko Đurić.

Đurić je novinarima rekao da je premijer Srbima sa KiM jasno poručio da sve njihove odluke moraju biti jedinstvene.

- Oni koji su samostalno i bez Vlade Srbije doneli političke odluke o smeni Ljubomira Marića moraju, da bi se sačuvalo jednstveno delovanje Srba, ako žele da učestvuju u onome što je jedinstvena politika Srba i države Srbije na Kosovu i Metohiji, da do 31. decembra povuku svoje štetne odluke - precizirao je Đurić.

Đurić je, nakon sastanaka premijera sa Srbima sa KiM, ukazao da Mirjana Jevtić, koja je postavljena na mesto kosovskog ministra, umesto Marića, treba da se povuče.

- Sve odluke Srba na Kosovu i Metohiji treba da budu donesene na jedinstven način, dogovorom, ne svađama, nego konsenzusom - istakao je on.

Kako je Đurić najavio, Vučić namerava da za božićne praznike poseti srpski narod u južnoj pokrajini.

- Premijer je obavestio predstavnike Srba sa Kosova i Metohije da namerava da za praznike, za Badnji dan ili o Božiću, poseti srpski narod na Kosovu i Metihiji, naše svetinje i razgovara sa ljudima - rekao je Đurić novinarima.

Đurić je, posle sastanka premijera i predstavnika Srba sa Kosova i Metohije, izrazio uverenje da je to veoma važno jer prisustvo Vlade i Srbije uliva sigurnost i veru u opstanak i budućnost srpskog naroda u južnoj pokrajini.

I. P.

#Aleksandar Vučić

#Direktor kancelarije za Kosovo i Metohiju

#Kosovo

#Marko Đurić

'