AKTUELNO

Samozvani predsednik Kosova Hašim Tači sastao se danas sa političkim liderima Preševa, Bujanovca i Medveđa, koji su zatražili rezoluciju u Skupštini Kosova u kojoj se traži ujedinjenje, kako je oni zovu, preševske doline sa Kosovom.

Ovo je nesumnjivo još jedan pokušaj da se destabilizuje Srbija i ceo region, jer Albanci ne prestaju sa provokacijama.

Tači je na današnjoj konferenciji za novinare, na kojoj su prisustvovali i predstavnici političkih i institucionalnih predstavnika iz opština Preševa, Medveđe i Bujanovca, rekao da je želja Albanaca, kako kaže, preševske doline da se priključe Kosovu. Albanci iz ove tri srpske opštine su istakli  da je to već proglašeno i da će u budućnosti biti dinamičnosti u realizacije ovog cilja.

- Mi ćemo pokušati da zatvorimo ovo pitanje jednom za svagda ... - rekao je Tači, dodajući da u potpunosti podržava želju za ujedinjenje Kosova sa dolinom.

Tači je istakao da će u dijalogu raditi sa tim političkim predstavnicima i da to bude deo konačnog pregovara Kosova i Srbije.

Tači je rekao da je pozdravio ideju da se putem različitih fondova vidi mogućnost pomaganja Albanaca u dolini Preševa.

Samozvani predsednik kaže i da bi pitanje doline trebalo da bude ujedinjeno čak i u političkom spektru Kosova.

Prema njegovim rečima, o ideji rezolucije u skupštini će nastaviti da razgocvara sa predsednikom skupštine, premijerom, šefovima poslaničkih grupa kako bi imali jedinstvenu podršku za ovaj, kako je on rekao, problem.

Razgovarajući sa Tačijem, predsednik Opštine Preševo Šćiprim Arifi predstavio je ideju o rezoluciji koja bi trebala da dođe od skupštine Kosova.

Podsećamo da su Albanci i juče, tokom boravka predsednika Srbije Aleksandra Vučića u južnoj srpskoj pokrajini, pokušali da izazovu nerede širih razmera koje bi dovele do destabilizacije ovog dela Srbije, a iza tih nereda stajala je vlast u Prištini.

#Bujanovac

#Hašim Tači

#Kosovo

#Medveđa

#Preševo

#Srbija

'