AKTUELNO

Poseta predsednika Srbije Aleksandra Vučića južnoj srpskoj pokrajni je izvanredan primer državničkog odnosa i poruka mira koja treba da donese dobro, pre svega Srbima koji žive na KiM, ali i Albancima, poručio je danas ministar unutrašnjih poslova Nebojša Stefanović.

Prema njegovim rečima, Vučić je drugačijom retorikom, pokazao šta Srbija može da uradi za Srbe na KiM, ali i ukazao da više neće dozvoliti "Oluje" ni na svojoj teritoriji, a ni u regionu.

- Predsednikova poseta pokazala je koje kompanije mogu da dođu na KiM, gde ljudi mogu da se zaposle, gde mogu da se zidaju novi objekti, kako da se unapredi život Srba na KiM, ali i šta Srbija može da uradi kako bi oni bili bezbedniji i sigurniji, kao i da dugoročno budu rešeni problemi koji Srbi i Albanci međusobno imaju - naveo je Stefanović.

Dodao je da je predsednik uputio poruku i Albancima koji žive na KiM, a ta poruka je da im "niko od Srba nije neprijatelj".

Stefanović je uočio da prištinske vlasti imaju problem da razgovaraju sa Srbima na KiM i istakao da cilj Prištine ne sme da bude "proterivanje".

Stefanović je uočio da prištinske vlasti imaju problem da razgovaraju sa Srbima na KiM i istakao da cilj Prištine ne sme da bude "proterivanje".

- To je predsednik jasno rekao da Srbija više neće nikakve Oluje dozvoljavati Srbima ni na svojoj teriotoriji, a ni u regionu - istakao je Stefanović u Privrednoj komori Srbije.

Stefanović je podvukao da je KiM za Srbiju težak problem, kao i da se postavlja pitanje koliko će trebati vremena da Srbija pronađe rešenje za taj problem.

Zaključio je da je Vučić Srbima preneo pozitivnu poruku, poruku ohrabrenja i poruku želje da se pronađe kompromis koji će doneti budućnost Srbima i Albancima koji žive na KiM.

#Aleksandar Vučić

#Kosovo

#Nebojša Stefanović

'