AKTUELNO

Posetom Kosovu i Metohiji, predsednik Srbije Aleksandar Vučić pokazao je, pre svega, odgovornost i hrabrost, saopštio je danas funkcioner Srpske napredne stranke Goran Knežević.

Predsednik Vučić je, na mitingu koji je održao na centralnom trgu u Kosovskoj Mitrovici, pred više hiljada ljudi, poslao jasnu poruku da Srbija ne odustaje od svog naroda i da je spremna da se bori za njegove interese, istakao je Knežević.

- Uzimajući u obzir složenost situacije na KiM i bezbednosne rizike, predsednik Vučić je pokazao izuzetnu hrabrost. Pokazao je da su mu bezbednost i život Srba na toj teritoriji na prvom mestu - naveo je Knežević.

Prema njegovim rečima, predsednik je svima dao primer kako treba voditi politiku - hladne glave i pozivajući na mir, bez obzira da li druga strana za to ima sluha.

Predsednik Vučić je rekao da Srbiju čekaju bitke koje nisu oružane, a to je da svom narodu na KiM obezbedi dobre uslove za život i ostvarenje svih prava koja im pripadaju.

- To je cilj odgovorne politike koju vodi predsednik Vučić - istakao je Knežević u saopštenju.

On je dodao da samo privredni razvoj može da donese bolji standard građanima na KiM.

Knežević, koji je ministar privrede u Vladi Srbije, naglašava da je upravo jačanje privrede jedna od poluga koja može da donese bolje uslove života Srbima na KiM.

Ministar Knežević je, u tom smislu, podražao i Biznis forum koji je održan ovog vikenda u Leposaviću.

Forum je organizovala Kancelarija za KiM, okupio je oko 130 privrednika.

#Aleksandar Vučić

#Goran Knežević

#Kosovo

'