AKTUELNO

Gradski odbor Beograd Srpske napredne stranke i svih 17 opštinskih odbora saopštili su danas da pružaju nedvosmislenu i potpunu podršku predsedniku Srbije Aleksandru Vučiću u njegovim nastojanjima da se konačno reši višedecenijsko pitanje južne srpske pokrajine.

Tokom svoje dvodnevne posete Kosovu i Metohiji predsednik Vučić se poneo kao odgovoran državnik, u čijem fokusu su bili mir, stabilnost i bolja budućnost za sve građane, ocenjeno je u saopštenju.

Takođe se navodi da je zahvaljujući odgovornoj politici Aleksandra Vučića, Srbija postala značajan faktor u međunarodnoj zajednici, te da je stvorila uslove da dobijemo nešto u pregovorima, za razliku od dosadašnje situacije u kojoj je u prethodnom periodu jednostrano proglašena nezavisnost Kosova.

Podršku predsedniku Vučiću uputili su odbori: Barajevo, Voždovac, Vračar, Grocka, Zvezdara, Zemun, Lazarevac, Mladenovac, Novi Beograd, Obrenovac, Palilula, Rakovica, Savski venac, Sopot, Stari grad, Surčin i Čukarica.

Gradski odbor i opštinski odbori SNS takođe su kritikovali opozicione lidere što su, kako navode, umesto da osude blokade i ugrožavanje bezbednosti Srba na KiM i predsednika Vučića izvrgavali ruglu i napadali sopstvenu državu.

- Politikanti Đilas, Jeremić, Boško Obradović, Borko Stefanović, Janković i njima slični pokazali su da osim vlastitog interesa ne brinu o bezbednosti građana Srbije, te da njihova retorika i njihove želje nisu ništa drugačije od albanskih - navodi se u saopštenju.

#Aleksandar Vučić

#Beograd

#SNS

'