AKTUELNO

Ministar odbrane Aleksandar Vulin je gostujući na Televiziji Pink rekao da su blokade na Kosovu i Metohiji na pet mesta i da se čuju pucnji.

- Vučić svojom posetom nikoda nije isprovocirao, govorio je o miru, radio je u miru. Blokada je odgovor? Oni nemaju drugi način da odgovore samo grubim nasiljem, već da pokušaju da skenu pažnju sa važnih drćžavničkih poruka koje je Vučić poslao.

Upravo imate blokadu na pet mesta, organizuju se sa željom da Vučić ne prođe. Imate naoružane ljude koji se nalaze na KiM, pucaju i niko ne reaguje! Gde je Kfor? Gde je kosovska policija? Gde su oni koji moraju da garantuju bezbednost ljudima na KiM, a posebno predsednika Srbije. U ovom trenutku čujemo pucnjeve! - rekao je Vulin.

Kako je dodao, u pitanju je organizovana akcija, vode ih predsednici opštine Drenica, to su sve neosuđeni teroristi.

- Vučić ide u srce tame, svi zločini su krenuli iz Drenice - podsetio je Vulin.

Ministar odbrane je međutim podvukao da pedsednik neće biti sam i neće biti nezaštićen.

Direktor Kosovske policije je obavestio predstavnike KFOR- a da ne bi trebalo da reaguju kako situacija ne bi eskalirala.

- Kosovska policija nema političku volju da bilo šta uradi, očejujem od međunarodne da reaguju. Sve je urađeno da bi se ova poseta prekinula - naveo je Vulin.

On je ocenio da je Vučić čovek velike lične hrabrosti, koji će uprkos blokadama pokušati da ode do Banja i poseti porodicu Kovačević.

- Ovo je ugrožavanje bezbednosti prvog čoveka Srbije i svih Srba na KiM. Očekujem da međunarodna zajednica reaguje - istakao je Vulin.

#Aleksandar Vulin

'