AKTUELNO

Svi mediji na albanskom jeziku u Prištini i u Tirani prenose informacije o poseti predsednika Srbije Aleksandra Vučića Kosovu i Metohiji i citiraju njegove reči da je jezero Gazivode od posebnog značaja za Srbe i Albance, ali i da je ta brana i sporna tačka u odnosima Srba i Albanaca.

Široko citirajući prvu izjavu predsednika Vučića po dolasku u Zubin Potok, Ljami navodi reči predsednika Srbije da je ideja Srbije održavanje mira, stabilnosti i težnja ka uspostavljanju boljih odnosa između Srba i Albanaca.

- Bez Gazivode nema preživljavanja, nema preživljavanja ove oblasti. Došao sam sa porukom mira, ali i sa planovima i investicijama -  rekao je Vučić, navodi Ljajmi.

Na vodećem prištinskom portalu Koha.net sve udarne vesti posvećene su poseti predsednika Srbije KiM.

Jedna od njih je i da su u pratnji Vučića šef BIA Bratislav Gašić i ministar zdravlja Zlatibor Lončar.

- Naravno, ne nedostaje ni šef tzv. Kancelarije za Kosovo u Vladi Srbije, Marko Đurić, koji je na Kosovu od juče - navela je Koha.

Koha je prenela i da je Vučić građanima koji su ga dočekali poručio da će ga više voleti od Slobodana Miloševića, jer je Srbija pod njegovom vlašću dala više sredstva Zubinom Potoku.

Navode da je rekao da nije prevario, ni ponizio Hašima Tačija, te da je dodao da to čini onaj koji spominje nečije ćerke i sinove.

Prištinska Bota sot je prenela da je Tači "jedva preživveo" Vučićevo odbijanje da razgovara sa njim juče u Briselu.

A danas, kažu, dok Vučić na severu KiM obilazi Gazivode, Tači "spava".

Konstatuju da se Tači nijednom rečju nije oglasio o Vučićevoj poseti.

O poseti Vučića severu KiM izveštava i portal Zeri koji tvrdi da će predsednik Srbije prespavati u Zvečanu.

Napominju da posetu predsednika Srbije obezbeđuju pripadnici policije i da do sada nije zabeležen nijedan incident.

Primećuju i da posetu Vučića prati veliki broj novinara.

KTV je prenela da je predsednik Vučić poručio da će obići svaki deo severa KiM, te da je poručio da je unapređenje odnosa sa Albanci neophodno i da je neophodno je da je vreme da Srbi i Albanci razgovaraju sa više poštovanja.

#Aleksandar Vučić

#Kosovo i Metohija

#Mediji

'