AKTUELNO

Natpolovična većina građana Srbije, 54,7 odsto, glasala bi za Srpsku naprednu stranku na parlamentarnim izborima da se oni održavaju u nedelju, pokazuje istraživanje „Politički barometar“ koje je agencija Fakrot plus uradila u septembru.

Istraživanje je rađeno sa 1.200 ispitanika u Srbiji, a pokazuje da bi za Savez za Srbiju glasalo 9,7 odsto, a za Socijalističku partiju Srbije 9,4 odsto.

Svi ostali, prema podacima ovog istraživanja, ne bi prešli cenzus - pa bi Srpska radikalna stranka dobila 4,2 odsto, Pokret slobodnih građana 3,5, Partija ujedinjenih penzionera Srbije 3,4 odsto, Socijaldemokratska partija Srbije 2,3 odsto, Srpska narodna partija dva, SPAS - Aleksandar Šapić 1,8 odsto, Demokratska stranka Srbije 1,7 i Socijaldemokratska stranka 1,6 odsto.

Broj ljudi u Srbiji koji bi glasali na parlamentarnim izborima da se oni održavaju u nedelju i onih koji ne bi glasali je skoro izjednačen, pa bi tako 40 odsto izašlo na birališta, 38 ostalo kod kuće, dok 22 odsto nema stav o izlaznosti.

#Istraživanje

#SNS

'