AKTUELNO

Predsednik Srbije Aleksandar Vučić naredio je vojsci, a zatim zatražio od policije i BIA, da prekinu svaku komunikaciju sa kosovskom policijom, Kforom i bilo kojim albanskim i međunarodnim predstavnicima koji deluju na teritoriji AP Kosovo, a povodom njegove posete, saznaje Tanjug.

Predsednik Vučić će tek večeras doneti odluku o mogućem odlasku na Kosovo i Metohiju, a prema saznanjima medija, među njegovim najbližim saradnicima vlada potpuna podeljenost po pitanju odlaska u srpsku pokrajinu.

Poseta predsednika Srbije, ranije najavljena za subotu i nedelju, iznenada je dovedena u pitanje nakon informacija da Priština namerava da ga spreči da poseti Gazivode. Predsednik kosovske skupštine Kadri Veselji izjavio je da može da se dogodi da predsedniku Srbije bude zabranjen ulazak na Kosovo.

- Ne znam da li Vučić dolazi na Kosovo, dali smo mu dozvolu, ali destrukcijom stabilnosti Kosova ona se dovodi u pitanje. Drugi razlog, nema zbog čega da ide na Gazivode i ne zna se da li dolazi - rekao je Veselji.

Ukoliko prištinske vlasti spreče da predsednik Vučić poseti Gazivode u vreme najavljenog dolaska na Kosovo i Metohiju moguće je otkazivanje poseste, saznaje Pink.

Ranije su iz Prištine stizale pretnje hapšenjem i linčom, kako će Vučić proći kao Marko Đurić ukoliko na Kosovo uđe bez odoborenje.

- Neka proba bez dozvole, zna kako je to prošlo sa onim drugim (Markom Đurićem) - zapretio je Veselji i dodao da, iako bude došao na Kosovo, Vučić nema šta da traži na jezeru Gazivode.

#Aleksandar Vučić

#Kosovo i Metohija

'