AKTUELNO

Ministar odbrane Aleksandar Vulin poručio je danas privremenim vlastima u Prištini da ni ne razmišljaju o tome da pokušaju da primene silu na predsedniku Srbije i vrhovnom komandantu Vojske Srbije, Aleksandru Vučiću, jer bi to naišlo na jasan odgovor.

Vulin je reagujući na pretnje predsednika kosovskog parlamenta Kadri Veseljija, poručio da će uprkos Prištini Vučić sačuvati mir, ali i Srbe na Kosovu i Metohiji.

- Oni dobro znaju da je Vučićev dolazak na Kosovo i Metohiju istorijska poseta koja će učvrstiti Srbe i zato traže način da je spreče. Svaka ideja o pokušaju da se primeni sila na predsedniku Srbije i vrhovnom komandantu vojske Srbije, naišla bi na jasan odgovor. Ne bih Prištini savetovao ni da razmišlja o tome. Vučić će uprkos Prištini sačuvati mir ali i Srbe na Kosovu i Metohiji - naveo je Vulin u izjavi dostavljenoj medijima..

Vulin kaže da se "šiptari junače" kada su daleko od Vučića, a da se na pregovorima i prd kamerama ponašaju drugačije.

- Dok nema kamera i dok su u istoj prostoriji sa Vučićem ne pominju zabrane i silu. Toga se sete kasnije. Ovo je još jedan pokušaj da zaustave razgovore koji im nikako ne idu u prilog - poručio je Vulin.

#Aleksandar Vulin

#Priština

'