AKTUELNO

Ministar u Vladi Srbije Nebojša Stefanović poručio je danas Kadriju Veseljiju da je Beograd razumeo pretnje koje je uputio predsedniku Srbije Aleksandru Vučiću i upozorio ga da ne preduzima nikakve akcije protiv srpskog predsednika.

Predsednik kosovskog parlamenta, Veselji je ranije danas zapretio uskraćivanjem dozvole Vučiću za posetu KiM, kao i da će proći isto kao Marko Đurić ako, u tom slučaju, dođe u posetu.

Srpski ministar mu odgovara:

Razumeli smo pretnje koje je Kadri Veselji uputio predsedniku Srbije Aleksandru Vučiću i, u koliko mu se bilo šta dogodi na Kosovu i Metohiji, znaćemo ko je odgovoran".

- Ne iznenađuje me što o Vučiću potpuno isto govore Veselji i Đilas, isto Haradinaj i Jeremić, Ljimaj i Sava Janjić, ali me brine što ćuti međunarodna zajednica i što pokušava da pravi lažžnu jednakost, pozivajući, kako često kažžu obe strane, na uzdržžavanje od sukoba, među onima među kojima nikakve jednakosti u tom smislu ne može da bude - istakao je Stefanović.

Želim da poručim Albancima na Kosovu i Metohiji, navodi Stefanović, da je Aleksandar Vučić taj koji žželi mir.

- Ali je rukovodstvu Albanaca na KiM očigledno potreban neko u Srbiji ko bi pristao na ponižžavanje Srba i naše zemlje, kao što su to imali do 2012. godine, pa, pošto im je sada jasno da sa Aleksandrom Vučićem to nije moguće, spremni su da se sa njim obračunaju najbrutalnijim varvarskim metodama - ističe on.

- Tražžim Kadriju Veseljiju, ne zato što ga se plašimo, već zbog ukupnog mira i stabilnosti na Balkanu, da ne preduzima ništa protiv srpskog predsednika - upozorio je na kraju Nebojša Stefanović.

#Kadri Veselji

#Nebojša Stefanović

'