AKTUELNO

Povodom lokalnih redovnih izbora u Majdanpeku, koalicija SPS - Jedinstvena Srbija održala je predizborni skup u toj opštini, na kojem su se obratili predsednik SPS-a Ivica Dačić i predsednik Jedinstvene Srbije Dragan Marković Palma.

Predsednik SPS Ivica Dačić istakao je u obraćanju okupljenim građanima Majdanpeka da Srbija nikada neće priznati jednostrano proglašenu nezavisnost Kosova, iako bi to mnogi želeli i istakao da je povlačenje priznanja nezavisnosti Kosova njegova svakodnevna tema.

- Povlačenje priznanja nezavisnosti Kosova je moja svakodnevna tema. To nije nimalo lako. Za vreme mog mandata šest zemalja je povuklo priznanje Kosova, a za vreme mandata Borisa Tadića i Vuka Jeremića preko 80 zemalja je priznalo nezavisno Kosovo - kazao je Dačić.

Dodao je da Tadić i Jeremić ne znaju ni gde se na karti nalaze te zemlje koje su povukle priznanje, te da tamo idu na letovanje.

- A ja idem da povuku priznanje jednostrano proglašene nezavisnosti Kosova. Za vreme mog mandata prvi put se na jednoj američkoj instituciji zavijorila srpska zastava - rekao je Dačić.

On je istakao da na lokalnim izborima u Majdanpeku ne učestvuju ni Đilas, ni Tadić, ni Jeremić, ni Saša Janković i naveo da za to postoje dva razloga.

- Prvi je što njihove partije uopšte ne postoje kao organizovane stranke. Drugi je što oni znaju kakvi bi rezultati bili i da im je bolje da ne učestvuju da se ne brukaju - rekao je Dačić.

Predsednik Jedinstvene Srbije Dragan Marković Palma kazao je da je takozvano nezavisno Kosovo stvorio Bil Klinton i još nekoliko neprijatelja srpskog naroda, a da je Vuk Jeremić je zacementirao i zabetonirao srpsku poziciju i pomogao kosovskim Albancima da imaju današnji status u međunarodnim odnosima.

- Zvao me je jedan albanski novinar i rekao mi je da je došlo do svađe Hašima Tačija i Ramuša Haradinaja sa Bedžetom Pacolijem, jer Tači i Haradinaj hoće da Vuk Jeremić bude počasni građanin Prištine, dok je Pacoli rekao da je mnogo para potrošio na Jeremića lobirajući da on bude predsedavajući Generalne skupštine UN - kazao je Marković.

Naveo je da Dačić ne uspeva da postigne da objasni svim zemljama koje su priznale nezavisno Kosovo ono što je radio Vuk Jeremić.

- Jeremić je lobirao da postane predsedavajući Generalne skupštine Ujedinjenih nacija i uopšte nije radio za Srbiju. Zacementirao je i zabetonirao Srbiju pitanjem Međunarodnom sudu pravde u Hagu o Kosovu i Metohiji čiji odgovor je bio negativan po državu i građane Srbije - kazao je Marković.

Naveo je da je program koalicije SPS - Jedinstvena Srbija nepromenjen, te da je to socijalna pravda, borba protiv bele kuge i nova radna mesta.

- Veoma je bitno za Srbiju da reši centralno državno i nacionalno pitanje, a to je Kosovo i Metohija, da znamo gde smo, kako bi dovodili investitore, da plate i penzije budu veće i da se bolje živi u Srbiji - rekao je Marković u obraćanju građanima Majdanpeka.

Skupu je prisustvovao i ministar za energetiku i rudarstvo Aleksandar Antić kao i brojni drugi funkcioneri SPS i Jedinstvene Srbije.

#Izbori

#Kosovo

#Majdanpek

#Srbija

#nezavisnost

'