AKTUELNO

Pozive pojedinih opozicionara na vojni puč, državni udar i hapšenje predsednika Srbije nisu osudili samo nezahvalni stranački funkcioneri koji su, verovatno, otputovali na neke luksuzne destinacije, poručuje predsednik IO SNS Darko Glišić.

Glišić je za Srpski telegraf rekao da je Boško Obradović jedan običan politički idiot koji samo blebeće kako bi prikupio političke poene, a da se uopšte ne shvata da tako opasnom retorikom može da utiče na neku usijanu glavu da uradi nešto što je pogubno po državu.

- To je primer političke neodgovornosti, a po istom principu deluje i ostatak opozicije. Igranje vatrom i galamljenje, bez nuđenja bilo kakvog rešenja, još jednom pokazuje ono što su utvrdili svaki izbori do sada - građani im ne veruju - rekao je Glišić.

Na pitanje da, dok opozicija preti hapšenjem Vučića i pučem, mnogi funkcioneri SNS ćute Glišić je rekao da su verovatno imali pametnija posla ili su otputovali na neke luksuzne destinacije, pa nisu imali vremena da u jednoj rečenici odbrane čoveka koji im je omogućio karijere.

- Suvišno je nabrajati imena, ali svi članovi Predsedništva SNS su morali da se oglase po ovom pitanju, kao i predsednici stranke na lokalu. To je najmanje što su mogli da učine - rekao je Glišić i dodao:

- Pozicija Srbije u svetu značajno je bolja nego pre i to, pre svega, zahvaljujući sposobnosti predsednika Vučića da se izbori za naše interese i da ne odustaje tako lako. Nažalost, vreme nam nije najbolji saveznik i ako sad propustimo priliku da rešimo pitanje Kosova, onda se bojim da će Srbi na severu Kosova doživeti isto ono što su doživeli i Srbi u Hrvatskoj u zločinačkoj akciji "Oluja", teritorija će biti etnički očišćena, i šta ćemo onda? Treba se izboriti da dobijemo bar nešto. Jer bolje je nešto nego ništa.

#Aleksandar Vučić

#Boško Obradović

#Darko Glišić

'