AKTUELNO

Predsednik Republike Srbije Aleksandar Vučić imenovao je danas Verana Matića za svog specijalnog izaslanika za rešavanje pitanja nestalih sa Republikom Hrvatskom.

Kao specijalni izaslanik predsednika Republike Srbije za rešavanje pitanja nestalih sa Republikom Hrvatskom, Veran Matić će sarađivati sa posebnim savetnikom predsednice Republike Hrvatske za pitanja nestalih, gradonačelnikom Osijeka Ivicom Vrkićem.

Prilikom nedavnog sastanka sa Vrkićem, predsednik Vučić je rekao da je rešavanje pitanja nestalih najvažnije civilizacijsko i humanitarno pitanje za Srbe i Hrvate i da državni organi Srbije čine sve radi pronalaženja nestalih i rasvetljavanja njihovih sudbina.

U Deklaraciji o unapređenju odnosa i rešavanju otvorenih-pitanja između Republike Srbije i Republike Hrvatske, koju su 20. juna 2016. godine u Subotici potpisali predsednik Aleksandar Vučić, tada kao predsednik Vlade, i predsednica Kolinda Grabar-Kitarović, rečeno je da su obe države saglasne da je potraga za nestalim licima prioritetno humanitarno pitanje i da će uložiti iskrene i maksimalne napore u traženju nestalih lica.

#Aleksandar Vučić

'