AKTUELNO

On je uveren da među Srbima nema nejedinstva.

Kako je u Leskovcu izjavio direktor Kancelarije za Kosovo i Metohiju Marko Đurić, Srbima na Kosovu i Metohiji potrebna je sloga i samo sloga, a ne licemerje i dok se vlada Srbije trudi da se bori za prava svojih građana svuda i na svim adresama, neki prave zakulisne dogovore.

On je istakao da ne prihvata tezu da na KiM postoji nejedinstvo među Srbima.

- Srbi su uz svoju vladu, uz državu Srbiju, a postoje pojedini prodani političari, koji nemaju veze ni sa narodom, ni sa vladom, koji zbog šake albanskog novca trče u zagrljaj Isi Mustafi - ističe dirktor Kancelarije za KiM.

Kaže i da potpuno razume i podržava većinske i legitimne srpske predstavnike na KiM koji su odlučili da nastave da slede politiku vlade Srbije, da ne povlače jednostrane poteze, te da su se poslanici iz Pokreta socijalista "demaskirali, obelodanili i pokazali kojom stazom žele da idu".

- Znate kako kažu: "Ne pada sneg da pokrije breg, nego da svaka zverka pokaže svoj trag." Neka im je srećan put. U narednom periodu mi ćemo nastaviti da podržavamo naš narod, kao što smo to činili i do sada, a ne mogu se na pođednak način tretirati oni koji bez dogovora sa vladom idu da podrže Mustafin budžet i to u trenutku kada svi politički predstavnici Srba bojkotuju učešće, ne iz hira, nego zbog toga što su srpska prava, srpski interesi pogaženi - rekao je Đurić.

Naglasio je da sve to što je urađeno, "zakulisni dogovor koji je napravljen sa Mustafom", nije napravljen uz saglasnost i odobrenje vlade Srbije, ne uživa njenu podršku i suprotan je državnim i nacionalnim interesima.

I. P.

#Albanija

#Direktor kancelarije za Kosovo i Metohiju

#Marko Đurić

#Srbija

'